Hyppää pääsisältöön
Tarjouskorisi: » Avaa

Valmiskaapelit helpottavat ja nopeuttavat kiinteistöjen valokaapelointeja

20.12.2017

Valokaapelit kuuluvat nykyisin olennaisena osana kiinteistöjen yleiskaapelointiin erilaisista toimitiloista asuinkiinteistöihin. Valokaapelointi toteutetaan kiinteistöissä yleisimmin käyttäen metritavarana toimitettuja valokaapeleita ja päättämällä kaapelit erilaisiin päätekoteloihin hitsaamalla niiden kuidut koteloihin kytkettäviin häntäkuituihin. Tämä vaatii optisten kuitujen jatkoskoneen, erikoistyökalut, mittalaitteet ja osaamisen sekä riittävää kokemusta. Vaihtoehtona on käyttää valmiiksi liittimiin ja jopa koteloihin päätettyjä valmiskaapeleita, joiden avulla optisen kaapeloinnin voi toteuttaa varsin nopeasti ja helposti.


FZOMSU-SD 4xOM1 -kaapeli SC-liittimiin päätettynä

Nestor Cablesin valokaapelituotteiden valikoimassa erilaiset valmiskaapelit ovat olleet mukana melkein tehtaan perustamisesta lähtien mutta nyt asiakkaiden nopeaa palvelua on lähdetty voimakkaasti kehittämään. Valmistamme asiakkaiden tarpeitten mukaisesti valmiskaapeleita käyttäen pääasiassa sisä-/ulkokaapeleita mutta myös ulkokaapelit voidaan toimittaa liittimiin päätettyinä valmiskaapeleina. Näissä kaapeleissa ei ole kuituhitsauksia lainkaan vaan kaapelissa olevat kuidut jatkuvat kaapelin päästä liittimiin saakka. Mikäli kaapeleissa on ohuet 250 µm:n ensiöpäällysteiset kuidut, ne suojataan kaapelin vaipan ja liittimien väliltä joko 0,9 tai 2 mm:n suojaputkilla.


Kaksi FZOMSU-SD -kaapelia päätettynä toisista päistään samaan NC-232 -päätepaneeliin

Valmiskaapeleissa liittimet voivat olla joko toisessa tai molemmissa päissä kaapelia. Kaapelit voidaan päättää 0,9 mm:n häntäkuituihin 96 kuituun saakka ja aramidivahvistettuihin 2,0 mm:n häntäkaapeleihin 24 kuituun saakka. Kaapeleiden liittimelliset päät voidaan lisäksi kytkeä erilaisiin päätekoteloihin tai -paneeleihin. Liitinvaihtoehtoina ovat kaikki yleisimmät eli SC/UPC-, SC/APC-, LC/UPC- ja LC/APC-liittimet mutta myös nykyisin harvinaisemmat FC- ja ST-liittimet.


Metalliton maakaapeli päätettynä molemmista päistään SC-liittimiin

Valmiskaapelit toimitetaan 50 metriin saakka nippuina ja tätä pitemmät pituudet kertakäyttöisillä muovikeloilla.


Sisä-/ulkokaapeli FTMSU 4xSMT päätettynä toisesta päästään LC/APC-liittimiin ja NC-105 kuiturasiaan

Valmiskaapeleita tilattaessa tarvitsemme vain seuraavat tiedot:

  • Kaapelin tyyppi, esim. FZOMSU-SD
  • Kuitujen tyyppi ja määrä, esim. 12xSM
  • Kaapelin kokonaispituus metreinä
  • Kuitujen suojaus kaapelin päissä, ts. 0,9 mm:n häntäkuidut koteloasennuksiin tai 2,0 mm:n häntäkaapelit laitekytkentöihin tai kytkentöihin paneeleihin niiden etupuolelta
  • Liitintyyppi tai -tyypit. Kaapelin päissä voi olla myös eri liittimet
  • Mahdollinen kotelo kaapelin toiseen tai kumpaankin päähän
  • Kaapeleiden määrä ja haluttu toimitusaika

Lisätietoja ja tarkemmat tilaustiedot löytyvät nettisivultamme.

Uusimmat blogipostaukset