Hyppää pääsisältöön
Tarjouskorisi: » Avaa

Valokaapeleiden päätekotelot vaativiin olosuhteisiin

1.3.2018

Vaativissa olosuhteissa valokaapeleiden päätekoteloiden tulee olla tiiviitä, ulkoasennuksiin soveltuvia, mekaanisesti kestäviä sekä immuuneja erilaisille syövyttäville kaasuille. Nämä ominaisuudet löytyvät useista Nestorin valikoiman päätekoteloista, jotka pohjautuvat polykarbonaatista valmistettuihin ja laajalti erilaisissa sovelluksissa käytettyihin Enston koteloihin.

Nestorin koteloita on neljää kokoa, ja niitä voidaan käyttää 2 – 48 kuidun päättämiseen tai jatkamiseen.  Koteloita on tähän mennessä käytetty valokaapeleiden päättämisessä omakotitaloissa, pienissä taloyhtiöissä, sähköyhtiöiden muuntamoissa ja sähköasemilla, vesiosuuskuntien pumppaamoissa, tuulivoimaloissa, teollisuuden sovelluksissa sekä erilaisissa yleisötapahtumissa.

Päätekotelo NC-135 sopii moneen                

Päätekotelon NC-135 tyypillisiä käyttökohteita ovat olleet muuntamokopit, sähköasemat, pumppaamot ja tuulivoimalat. IP-LC -liittimillä varustettuina päätekoteloa voidaan käyttää myös yleisötapahtumien kohteissa sekä erilaisissa mittaussovelluksissa.

Päätekotelo NC-135 sisältää kolme kaapeliläpivientiä kotelon alareunassa, ja kotelon sisällä on kiinteä adapterilevy 12 SC-D -liitinadapterille. Kotelo voidaan varustaa myös kahdeksalla tiiviillä ulkokäyttöön soveltuvalla IP-LC -liittimellä.


(Yllä:) IP-LC -liittimillä varustettu päätekotelo NC-135 teiden telematiikkajärjestelmien testauskohteessa Sodankylässä.

Ulkopääte NC-140 omakotitalon ulkoseinälle

Ulkopääte NC-140 löytyy tyypillisesti omakotitalon ulkoseinältä, jossa sen kautta muutetaan talokaapeli notkeaan, metallittomaan ja itsesammuvaan FTMSU-sisäulkokaapeliin.

Sisäulkokaapeli voidaan tuoda kotelosta ulos joko alareunasta tai pohjan läpi suoraan talon sisälle. Vakiotuotteessa ei ole paikkoja kuituliittimille, mutta lisävarusteena on saatavilla adapterilevy kahdelle SC- tai LC-D -liitinadapterille. Kotelo voidaan varustaa myös kolmella tiiviillä ulkokäyttöön soveltuvalla IP-LC -liittimellä, jolloin koteloa on käytetty myös valokaapeleiden kytkentäkotelona erilaisissa yleisötapahtumissa.

Päätekotelo NC-160A muuntamoille, pumppaamoille ja pientaloyhtiöille

Päätekotelo NC-160A on sisä- ja ulkoasennuksiin soveltuva päätekotelo maksimissaan 12 kuidun jatkamiseen ja päättämiseen. Kotelon alareunassa on neljä kaapeliläpivientiä, joista kolme on varustettu 4-reikäisellä kumitiivisteellä esimerkiksi FTMSU-kaapeleiden sisääntuonneille. 


(Yllä:) Päätekotelo NC-160A pientaloyhtiössä talokaapelin haaroituskotelona FTMSU-kaapeleille

Päätekotelon NC-160A sisällä on ruuvikiinnitteinen adapterilevy 12 SC-liitinadapterille. Koteloa on käytetty yleensä muuntamoissa, pumppaamoissa sekä pientaloyhtiöissä.


(Yllä:) Päätekotelo NC-160A asennettuna muuntamokopin kojeistojen yhteyteen. Lue myös aiempi projektijuttumme valokuiduista muuntamoiden ohjauksessa!

Sähköasemiin ja tuulivoimaloihin soveltuva päätekotelo NC-300A

NC-300A -päätekotelot soveltuvat sekä sisä- että ulkoasennuksiin ja erityisesti vaativiin tiiveyttä ja korroosiottomuutta vaativiin erikoiskohteisiin. Kotelon tyypillisiä käyttökohteita ovat olleet sähköasemat ja tuulivoimalat. NC-300A sisältää neljä suurempaa kaapeliläpivientiä kotelon alareunassa (1xM32, 3xM40) ja viisi pienempää M25-läpivientiä kotelon yläreunassa. Kotelon sisällä on ruuvikiinnitteinen adapterilevy joko 12 tai 24 SC-D -liitinadapterille.

Päätekotelosta NC-300A on kaksi versiota eri kuitumäärille. Kotelon koko 24-kuituisena on 300 x 400 x 132 mm ja 48-kuituisena 300 x 400 x 182 mm. 24-kuituisena kotelo sisältää yhden ja 48-kuituisena kaksi NC-48S -yleisjatkoslevyä.

Uusimmat blogipostaukset