Hyppää pääsisältöön
Tarjouskorisi: » Avaa

Kymmenen vuotta kotimaista valokaapeliosaamista

Nestor Cables aloitti toimintansa loppuvuodesta 2007. Olemme nyt kymmenen vuoden ajan ylläpitäneet ja kehittäneet suomalaista kaapelialan osaamista Oulun tehtaalta käsin.

Nestor Cables perustettiin vastaiskuna kaapeliteollisuuden osaamisen ja työpaikkojen katoamiselle Suomesta. Kymmenen vuotta sitten marras- ja joulukuussa Oulun tehtaamme ympärillä kävi kuhina, kun sitä laitettiin toimintakuntoon: ensimmäinen valokaapelitoimitus Kainuun Puhelinosuuskunnalle lähtisi matkaan vain muutaman kuukauden kuluttua vuoden 2008 keväällä. Samana keväänä allekirjoitettiin monet merkitykselliset asiakassopimukset Suomessa ja Baltiassa.


Ensimmäinen kelallinen Oulun tehtaalla valmistettua kaapelia

Nestorin asema alkoi vakiintua parin vuoden sisällä, jolloin allekirjoitettiin runsaasti tärkeitä operaattori-, seutuverkko-, urakoitsija- ja tukkusopimuksia. NesCon-tuotevalikoima kehitettiin valokaapelivalikoiman oheen, ja tehtiin ensimmäisiä toimituksia Suomen Puolustusvoimille.

Seuraavien vuosien aikana Nestor solmi suhteita sekä itä- että länsinaapurissa sekä Itä-Euroopan ja Lähi-idän maissa. Valtameren taaksekin lähti toimituksia.

Vuosien varrella Nestorin valokaapelivalikoima on uudistunut kokonaan. Yksi suurimmista muutoksista tuotevalikoimassa tapahtui vuonna 2013 asennuskustannuksia säästävien ja yksikköhinnoiltaan edeltäjiään edullisempien Flex-kaapelien tullessa markkinoille. Tällä hetkellä tuotevalikoima kasvaa, kun muualla maailmalla suosittu mikrokanavatekniikka ja mikrokanavakaapelit tekevät tuloa Suomeen.

Perustamisestaan lähtien Nestor Cables on ollut vahvasti mukana erilaisissa seutuverkkohankkeissa ympäri Suomen. Viime vuosina seutuverkkorakentaminen on vilkastunut entisestään, ja projektit ovat usein valtavia. Nykyään valokuitu nähdään luotettavana ja tärkeänä osana perusinfrastruktuuria. Ymmärrys sen eduista on kasvanut niin päättäjien kuin loppukäyttäjienkin parissa.

Kymmenessä vuodessa Nestor Cables on päässyt pitkälle. Tällä hetkellä meillä on: 

  • Noin 100 työntekijää
  • Tuotantoa Suomessa ja Virossa
  • Toimituksia 50 eri maahan
  • Kumppaneita 10 eri maassa
  • 2000 erilaista tuotenimikettä
  • Kapasiteetti valmistaa 60 000 km kaapelia vuodessa
  • Maine merkittävänä toimijana Pohjois-Euroopassa ja toimintaa valitsemillamme muilla markkina-alueilla

Olemme syksyn aikana juhlistaneet 10-vuotissyntymäpäivää jo muutamaan otteeseen – pari viikkoa sitten asiakkaiden kanssa Teatterimuseolla Helsingissä ja viime viikolla työntekijöiden kanssa Oulun Alppimajalla. Haluamme vielä näin nettisivujemmekin kautta kiittää kaikkia asiakkaita ja yhteistyökumppaneita kuluneista vuosista. Toivomme yhteistyön jatkuvan yhtä hyvänä myös tulevina vuosikymmeninä!