Hyppää pääsisältöön
Tarjouskorisi: » Avaa

MPO-liitintuotteet datakeskusten optisiin kaapelointeihin

Datakeskusten optisissa kaapeloinneissa on kuitumäärien ja tiedonsiirtonopeuksien kasvaessa yleistynyt MPO-liittimien käyttö. Se on määritelty usean kuidun liittimeksi datakeskusten kaapelointia koskevassa standardissa EN 50173-5. Datakeskuksissa liittimen pieni koko ja suuri liitäntätiheys ovatkin liittimen kiistaton etu. MPO-liitin tukee myös uusia monimuotokuitujen 40GBASE-SR4 ja 100GBASE-SR10 siirtotekniikoita, sillä nämä järjestelmät perustuvat usean kuidun rinnakkaiseen käyttöön.

MPO-liitintä, jonka nimi tulee sanoista Multi-fiber Push On, kutsutaan myös MTP-liittimeksi (Multi-fiber Termination Push-on), sillä MTP-liitin on US Connect Ltd:n kehittämä ja parannettu versio MPO-liittimestä. MTP-liittimen tärkein etu MPO-liittimeen verrattuna on sen kelluva ferruleosa, minkä ansiosta liittimen fyysinen kontakti on MPO-liitintä parempi. Muilta osin MPO- ja MTP-liittimet ovat keskenään täysin yhteensopivia.  Nestor Cablesin tuotteissa käytetään MTP-liittimiä, mutta tuotteiden nimissä käytetään kuitenkin yleisemmin käytettyä MPO-nimitystä.

Datakeskusten optisin kaapelointeihin Nestor Cables on tuonut tuotevalikoimaansa MPO-liittimillä varustetut kytkentäkaapelit, MPO/LC -liitinmoduulit sekä näitä moduuleita varten olevat kytkentä-kehikot. Tuotteet ovat osin Nestor Cablesin omia ja osin ne tulevat Nestor Cablesin yhteistyökumppaneilta.

MPO-kytkentäkaapelit

MPO- ja LC-liittimillä varustetut NC-2100 -liitinmoduulit

NC-2100 -kytkentäkehikot MPO-LC -liitinmoduuleille