Hyppää pääsisältöön
Tarjouskorisi: » Avaa

Suoran kaapelin haarajatkoksen testiasennus työmaalla

Elokuun 2017 lopulla Nestor Cables oli mukana testiasennuksessa Kairan Kuidun työmaalla, kun Coyote® Taut -jatkoskoteloa asennettiin käyttäen sitä suoran kaapelin haarajatkoksena. Koeasennuksen suoritti Hannu Korhonen Eltel Networksistä. Olosuhteet olivat haastavat, mutta asennus onnistui erittäin hyvin, kuten voitte allaolevasta kuvasarjasta todeta.


Tien vierustalla aloiteltiin uuden taloliittymän haaroitusta suoraan kaapeliin. Talokaapeli tunkattiin tien ali.


Kaapelin kuorintakohdat merkittiin, vetolangat otettiin esille, ja vaippa halkaistiin vetolankojen välistä molemmilta puolilta.


Kaapeli sijoitettiin kotelossa paikoilleen ja kiinnitettiin sekä maadoitettiin jatkoksen mukana tulleilla lemmareilla. Kaapelin vetolankoja ei katkaistu lainkaan vaan ne sijoitettiin jatkoslevyn alle.


Talokaapelin pää tuotiin läpivientikappaleen yhdestä reiästä läpi ja loput kolme reikää tulpattiin. Kaapelin reikään ja läpivientikappaleen päälle siveltiin mukana tulevaa rasvaa.


Talokaapeli kiinnitettynä koteloon ja kaapeleiden yhteinen kiinnityskappale on kytkettynä maadoitusjohtimella päädyssä olevaan maadoitusruuviin.


Runkokaapelin haaroitettavat kuidut otettiin esille poistamalla Flex-putken päällyste jatkoslevyn pituudelta. Tämän kuituryhmän muita kuituja ei tarvinnut katkaista lainkaan!


Talokaapelin kahden kuidun jatkaminen runkokaapelin kuituihin.


Kuitujen kieputus jatkoslevylle.


Jatkosmonttu alkoi vähitellen muuttua savivelliksi.


Kuidut jatkettuina ja sijoitettuna jatkoslevylle. Jatkossuojat sijoitettiin Finnflash-jatkossuojapidikkeeseen, sillä jatkoslevyllä olevat hahlot eivät soveltuneet kutistettaville jatkossuojille.


Kun runkokaapelin halkaistuja läpivientikappaleita ryhdyttiin asentamaan paikoilleen, niin todettiin, että nämä olisi ollut parempi panna kaapeliin ennen kuin kaapeli sijoitettiin paikoilleen. Nyt läpivientikappaleitten asennus tuotti jonkin verran vaikeuksia.


Jatkos valmiina ennen sulkemista.


Jatkos suljettuna.


Jatkokseen on kirjoitettu tarvittavat merkinnät, ja maadoitusjohdin on kytkettynä kotelon ulkopuolelle.

Haarajatkos valmiina ennen peittämistä.