Nestorilaiset, osa VI - laatu varmistetaan loppumittauksessa

to tammik. 10 18:57:00 2019

Tehtaallamme valmistuneet tuotteet käyvät läpi tarkan ja monivaiheisen laadunvarmistuksen. Testaamme useiden eri menetelmien avulla tuotteiden toimivuuden sekä laadun - näin jokainen meillä valmistettu kaapelimetri on ammattitaidolla valmistettu ja täyttä laatua. 

Yksi laadunvarmistajistamme on loppumittauksessa työskentelevä Aija Räihä, joka aloitti työskentelyn Nestorilla vuonna 2013.

Laadunvarmistus ja kaapeleiden loppumittaus pitää sisällään useita työvaiheita, ja laadunvarmistajiltamme vaaditaan tuotetuntemusta ja tarkkuutta tehtävissään. Kaikki Nestorin laadunvarmistuksessa työskentelevät hallitsevat niin valokaapeleiden kuin kupari- ja instrumentointikaapeleiden loppumittauksen.  

Valokaapeleiden loppumittauksessa ohuet värikkäät lasikuidut saattavat vilistä silmissä, kun niitä aletaan järjestämään ilmoitetun värijärjestelmän mukaisesti.  Laadunvarmistajillamme värijärjestelmät ovat kuitenkin jo niin selkärangassa, että jopa valmistamamme 864-kuituisen kaapelin loppumittaus sujuu tuttuun rauhallisen varmaan tapaan. Loppumittauksessa testattavien kaapeleiden määrä voi ajoittain olla melkoinen, joten priorisointitaitoa vaaditaan jokaiselta. 

Aija kertoo, että jokainen päivä tässä työssä on hyvin monipuolinen tehtäviltään. Saman asian hän listaa yhdeksi parhaista asioista laadunvarmistajan työnkuvassa. Monivaiheisten kaapelimittaustehtävien lisäksi loppumittauksessa työskentelevien tehtäviin lukeutuu myös kaapelikelojen pakkaaminen varastointia sekä lähetystä varten. Jokainen laadunvarmistajamme on koulutettu ajamaan trukkia sisä- ja ulkotiloissa ja voivat näin ollen hoitaa kelojen siirtämiset itse. 

“Oman työpäivän suunnittelu ja tehtävien priorisointi antaa mukavasti vastuuta ja vapautta haastaa itseään joka päivä töissä”, lisää Aija.  

Työssään näkyvä reippaus ja iloinen tekemisen meininki näkyy myös Aijan vapaa-ajalla. Hän kuvaa itseään luonnosta nauttivaksi ulkoilmaihmiseksi, joka nauttii urheilusta sekä koiransa kanssa ulkoilusta.  

Nestorilaisilla riittää ammattitaitoa ja vuosien kokemusta kaapelituotannosta, ja tämän vuoksi seuraavien kuukausien aikana esittelemme henkilöstöämme sekä tietenkin tehdastamme toimintoineen täällä Oulussa Nestorilaiset-blogisarjassa.