Plug and Play on nopeampi tapa rakentaa valokuituverkkoja 

Ratkaisu koostuu tuotteista, jotka voi kätevästi liittää toisiinsa valmiiksi asennetuilla liittimillä. Vastaavia tuotteita on käytetty Yhdysvalloissa useamman vuoden ajan ja olemme nyt poimineet niistä sopivimmat tuotteet suomalaisiin olosuhteisiin ja suomalaisiin asennusmenetelmiin. Pilottiasennukset Suomessa ovat käynnistymässä parasta aikaa! 

Liitäntätapa mullistaa valokuituverkon rakentamisen 

Uuden ratkaisun etuja:

  • Ratkaisun kaapeleihin on asennettu valmiiksi puhallettavat liittimet (MPO ja LC/APC), joiden avulla kaapelit liitetään helposti muihin Plug and Play -tuotteisiin. 
  • Ratkaisussa on mukana myös esimerkiksi uutuutena meillä Clearfieldin FieldSmart SCD TAP Box, jonka sisälle asennetuille pienille keloille voidaan helposti varastoida käytettävien kaapeleiden ylipituudet.
  • Plug and Play -tuotteita käyttämällä tilaajan päässä ja tilaajaa palvelevalla jakokaapilla ei tarvitse tehdä kuitujen hitsauksia, joka säästää aikaa ja kustannuksia projektin aikana.
  • Tiivistetty, helposti haltuun otettava tuotevalikoima. Mukana vanhoja tuttuja tuotteita ja uutuuksia! 

Katso video! Katsoaksesi videon sivuillamme, hyväksy sivuston evästeet. Voit myös katsoa videon suoraan YouTubessa

 

Tiivistetty tuotevalikoima 

Ratkaisussamme on pieni ja tiivistetty tuotevalikoima, joten projektissa käytettävien tuotteiden määrä pysyy pienenä. Valikoimassa kaapelit, liittimet, mikrokanavat ja asennustarvikkeet. 

A: FieldShield-kaapeli puhallettavilla MPO-liittimillä; B: NBFU-kaapeli puhallettavilla LC-liittimillä; C: FRMSU-kaapeli liittimillä
1: Jatkoskaappi NC-310 Optimus; 2: Clearview Blue Fiber Cassette (MPO-SC/APC); 3: WaveSmart Fiber Splitter; 4: FieldSmart SCD TAP Box; 5: NBFU Slack Reel ja FRMSU Deploy Reel; 6: Päätekotelo Nestor OptoBox 4

Kaapelit  valmiiksi asennetuilla liittimillä 

Ratkaisun kaapeleihin on asennettu valmiiksi puhallettavat liittimet (MPO ja LC/APC). Kaapelit voi niiden avulla helposti ja nopeasti liittää muihin ratkaisun tuotteisiin. Kaapeleissa mukana oleva MPO-liitin (eli Multi-fiber Push On -liitin) on monikuituliitin, joka mahdollistaa 12 kuidun nopean liitoksen. Monikuituliittimen suurimpia etuja ovat sen ylivoimainen pakkausteho sekä nopea ja helppo asentaminen. Kaapeleina esimerkiksi NBFU ja sisä-/ulkokaapeli FRMSU. 

Mikrokanavat  

Mikrokanavatekniikka on kasvattanut suosiotaan Suomessa viime vuosina ja tässäkin ratkaisussa hyödynnetään sitä. Kaapelit puhalletaan suoraan maahan asennettaviin Nestor Optimus DB -mikrokanaviin. 

Jakokaappi  

Jatkoskaappi NC-310 Optimus on suunniteltu erityisesti FTTH-sovelluksiin mikrokanavaverkoissa. Se on pieni ja yksinkertainen jatkoskaappi, jossa on kompakti rakenne. Plug and Play -ratkaisussa kaappiin sijoitetaan Clearview Blue -kasetteja. Riippuen käytetyistä adaptereista, kaseteissa on 12-24 liitäntäporttia, mikä mahdollistaa verkon skaalaamisen yksi kasetti kerrallaan. Jatkoskaappiin sijoitetaan myös WaveSmart High Density Splitter.

FieldSmart SCD TAP Box  

Kätevä tapa tehdä kuitujatkokset on FieldSmart SCD TAP Box. Tämän jatkoskotelon sisältä löytyvät pienet kelat, joille ylimääräiset kaapelin ylimääräiset pituudet voidaan jättää. Lukittava kotelo on kompaktin kokoinen ja tiivis, joten se sopii myös vaativimpiinkin sääolosuhteisiin. 

 

Päätekotelo   

Asiakkaan seinällä kuitu tuodaan sisäpäätekoteloon Nestor OptoBox 4

Kiinnostuitko? 

Haluatko kuulla lisää Plug and Play -tuotteistamme? Tai haluatko kuulla, kuinka hyvin tämä uusi tapa soveltuisi juuri sinun projekteihisi? Ota meihin yhteyttä oheisella lomakkeella tai yhteyshenkilöösi. 

Ottamalla yhteyttä sähköisellä lomakkeella hyväksyn Nestor Cables Oy:n tietosuojakäytännön.