Tuotteemme ovat pitkäikäisiä. Kerran asennetut kaapelit palvelevat jopa 50 vuotta ja niistä ei liukene ympäristöön haitallisia aineita. Metallittomat kaapelimme voidaan asentaa yhtä aikaa sähköverkon tuotteiden kanssa, joka jopa puolittaa ympäristön kuormituksen asennustilanteessa. Tuotteemme mahdollistavat vakaat etäyhteydet, ja niiden kapasiteetti riittää myös tulevaisuuden kasvaville tiedonsiirtomäärille. Nestorilla on suuri rooli Suomen tietoverkkojen rakentamisessa.

Tuotanto 

Kaapelimme ja mikrokanavamme valmistetaan tehtaallamme Oulussa. Valokuitutarvikkeet valmistetaan toisella tehtaallamme Keilassa, Virossa. Tuotantomme raaka-ainehävikki on pientä. Tuotannossamme Oulussa on käytössä osittainen lämpimän ja kylmän ilman talteenotto, jota voimme hyödyntää tilojen viilennyksessä ja lämmityksessä.

Joustava tuotantomme mahdollistaa sen, että asiakkaat voivat tilata kaapeleita määrämittaisina, jolloin ylijäämää ei pääse syntymään.

Jätteiden lajittelu 

Tehtaillamme pakkausjätteen määrä pyritään minimoimaan. Tuotannosta syntyvät jätteet lajitellaan ja kierrätetään. Tehtaidemme jokaisen työpisteen läheisyydessä on useita kierrätyspaikkoja. Hyödynnämme esimerkiksi kaikki pakkausmateriaalit uudelleen, kun se on mahdollista.

Ympäristöystävälliset pakkaukset 

Nestor Cables kuuluu Pakkausalan Ympäristörekisteriin ja kaikissa kelapakkauksissa pyrimme minimoimaan jätteen määrän. RINKI-merkki kertoo, että yritys kantaa ympäristövastuunsa myös pakkaustensa hyötykäytön osalta.  

Myös valokaapelitarvikkeiden kanssa kiinnitetään huomiota pakkausten ympäristöystävällisyyteen. Valkaisemattomat pakkaukset on optimoitu tuotteen koon mukaan, jotta ”ilman” kuljettamiselta vältyttäisiin. Pakkausten sisällä käytetään minimaalisesti muovisia ja paperisia pehmusteita ja tuotteiden kuljetukset turvataan pakkaustekniikalla, ei suurella määrällä pakkausjätettä.

Kelojen kierrätys 

Suurin osa kaapeleistamme toimitetaan asiakkaille kierrätettävillä kaapelikeloilla. Yhteistyökumppanimme kaapelikelojen hallinnassa on Versowood. Käytön jälkeen asiakas voi palauttaa puiset kelat Versowoodin palautuspisteeseen (katso palautusohje), jolloin kela palautuu käyttöön ja huonokuntoisemmat kelat romutetaan ympäristöystävällisesti.

Asiakkaillamme on myös mahdollisuus palauttaa kela ylimääräiseksi jääneiden kaapeleiden kanssa maksua vastaan, jolloin kela ja kaapelit kierrätetään asianmukaisesti.

Hiilijalanjälki 

Viime vuosina olemme erityisesti kiinnittäneet huomiota tuotantomme hiilijalanjälkeen ja sen pienentämiseen. Olemme pienentäneet hiilijalanjälkeämme tuntuvasti esimerkiksi hiilineutraaliin kaukolämpöön ja vesivoimalla tuotettuun sähköön siirtymällä sekä ottamalla käyttöön sähkökäyttöisiä trukkeja tuotannossa.

Lue lisää tuotannon hiilijalanjäljestä!

Valitsemamme logistiikkakumppanit ovat myös ottaneet ympäristönäkökulmat huomioon toiminnassaan.

Henkilöstön hyvinvointi 

Panostamme työturvallisuuteen ja työssä viihtyvyyteen. Työkaluja tässä ovat yhdenvertaisuuspolitiikka, työtyytyväisyyskyselyt ja -toimenpiteet sekä laaja terveydenhuolto. Kannustamme työntekijöitämme aktiivisuuteen ja terveellisiin elämäntapoihin myös työn ulkopuolella tarjoamalla liikunta- ja kulttuuriseteleitä, järjestämällä virkistyspäiviä sekä nestorilaisten vapaa-ajan toimikunnan muilla aktiviteeteillä.

Työtehtävistä riippuen tuemme nestorilaisten erilaisia työskentelytapoja, esimerkiksi etä- tai hybridityötä.

Työturvallisuus on meille ensisijaisen tärkeää. Kaikille tehtailla oleskeleville on tarjolla asianmukaiset suojavarusteet. Lisäksi käyttöturvatiedotteet sekä monipuoliset ensihoitotarvikkeet ovat kaikkien saatavilla. Työntekijämme saavat säännöllisesti myös ensiapukoulutusta. Uudet työntekijät saavat kattavan perehdytyksen työhönsä, työvälineisiin ja työturvallisuuskäytäntöihimme. Kannustamme nestorilaisia aloitteiden ja turvallisuushavaintojen tekemiseen sekä palkitsemme niistä säännöllisesti.

Työsuhteet Nestorilla ovat pitkiä ja haluamme, että jokainen nestorilainen pääsee kehittymään työssään.

Avainlippu 

Helmikuussa 2020 Suomalaisen Työn Liitto myönsi Nestor Cablesin kaapeleille Avainlippu-tunnuksen osoituksena Suomessa valmistetusta tuotteesta. Avainlippu on merkki suomalaisesta työstä. Merkki voidaan myöntää tuotteelle, joka on valmistettu Suomessa. 

Vastuullisuustavoitteita 

 • Jatkamme toimintamme hiilijalanjäljen pienentämistä.
  • 2019: 1024,2 t CO2e vuodessa
  • 2020: 662,1 t CO2e vuodessa
  • 2021: 423 t CO2e vuodessa
  • 2022: 258,3 tCO2 vuodessa
  • 2023: 252,3 tCO2 vuodessa 
 • Pienennämme tuotannon raaka-ainehävikkiä.
 • Parannamme muovin kierrätystä ja pyrimme hyödyntämään syntyvän jätemuovin paremmin.
 • Kasvatamme työssä viihtyvyyttä lisäämällä henkilöstöetuuksia.

Toimittajien eettiset toimintaperiaatteet 

Tutustu toimittajien eettisiin toimintaperiaatteisiin