Nestorilaiset, osa II - eristyslinjan kaapelityöntekijä

ke 24. lokakuuta 2018 16.09.00

Meillä Nestorilla valmistuu joka vuosi kymmeniä eri kaapelityyppejä: pienistä 1-kuituisista aina 864 kuitua sisältäviin valokaapeleihin sekä televerkoissa käytetyistä kuparikaapeleista teollisuuden automaatiokaapeleihin. Ammattitaitoa ja vuosien kokemusta kaapelituotannosta meillä nestorilaisilla riittää, ja tämän vuoksi seuraavien kuukausien aikana haluamme esitellä henkilöstöämme sekä tietenkin tehdastamme toimintoineen täällä Oulussa.

Hyvänä esimerkkinä osaamisesta sekä kokemuksesta toimii työntekijämme Erkki Ronkainen. 80-luvun puolivälistä lähtien Erkki on tehnyt töitä kaapelituotannon parissa alan monissa tehtävissä - yhtä kauan hän on myös harrastanut juoksua kilpatasolla saakka. Kunnostaan hän pitää edelleen huolta päivittäisillä juoksulenkeillä ja harrastustaan tukevalla kuntosaliharjoittelulla. 

Erkki työskentelee tehtaamme eristyslinjalla, jossa esimerkiksi kuparijohtimien päälle ajetaan annettujen vaatimusten ja kaapelityypin mukainen eriste. Tyypilliseen työpäivään lukeutuu monia työvaiheita. Yhtenä operaattoreistamme myös Erkki seuraa laadittua tuotantosuunnitelmaa ja pyörittää vuorollaan linjaa tuotantotilausten mukaisesti. Oikean tyyppinen kuparilanka, tuotteeseen sopiva eristemassa, tarvittavat osat... näiden ja useiden muiden muuttuvien tekijöiden lisäksi eristyslinjalla tietenkin valvotaan koko eristysprosessia. Työkokemusta kaapelialalla on vuosien varrella ehtinyt kertyä eristyslinjalta loppupakkaukseen. 

“Pidän siitä, että yhdessä suunnittelemme ja kehittelemme kaikkea tuotantoon liittyvää. On tärkeää, että jokainen saa sanoa oman mielipiteensä sekä esittää ideansa.” 

Nestorilaisena Erkki on ollut tehtaamme perustamisesta asti. Pitkän kokemuksen ja ammattitaidon omaavana hän oli mukana pystyttämässä sekä rakentamassa Nestor Cablesin tuotantolinjastot käyttökuntoon. Monipuoliset työtehtävät tehtaallamme ovat myös pitkän linjan konkarin mieleen. “Hyvässä työporukassa ja -ilmapiirissä on mukava työskennellä”, Erkki toteaa tuttuun tapaansa hymyillen.