Nestorilla kesätöissä

ke kesäk. 19 18:59:00 2019

Suurin osa valokaapeliprojekteista kotimaassa tapahtuu kesällä, joten kesäkuukaudet ovat meille nestorilaisille aina kiireisiä. Kiirettä paikkaavat tehtaalla kesätyöntekijät, joista osa aloittaa jo aiemmin keväällä, kun sesonki alkaa. Kesätyöntekijöiden lisäksi joka kesä meillä käy nestorilaisten teini-ikäisiä lapsia tutustumassa kaapelitehtaan arkeen – tätä työelämään tutustumiseen tähtäävää toimintaa tuetaan Oulussa ns. kesätyösetelien kautta.

Kesätyösetelien avulla palkatut nuoret tekevät pääasiassa tehtaan siisteyteen liittyviä työtehtäviä tai avustavia toimistotöitä. Tilanteen salliessa jotkut saattavat päästä myös tutustumaan kaapelien tuotantoon vanhempien nestorilaisten valvovan silmän alla. Joskus työtehtävät voivat olla myös erikoisempia, tänä kesänä esimerkiksi tehtaalla työskennelleet Emmi ja Emilia pääsivät avustamaan, kun kuvasimme tuotteitamme ja kuvia juhannustervehdykseemme.

Tuotevalokuvaus tapahtuu pääasiassa tehtaan tiloissa, ja tavoitteena on kuvata tuote niin, että kuvasta saa hyvän käsityksen tuotteen ominaisuuksista ja esimerkiksi sen mukana tulevista vakiovarusteista. Kuvassa yllä tytöt asettelevat tuotteita valmiiksi kuvattaviksi.

Lopputulos: kuva NesCon-jatkoskotelosta ja sen tarvikkeista! (Lisää uusia tuotekuvia tulossa syksyllä.)

Juhannuskuva otettiin Nestorin tehtaan pihamaalla koivupuiden katveessa. Kuvassa alla tytöt etsivät kauneinta kaapelikelaa juhannuskuvaan.

Lopputulos: kesäinen kuva kierrätettävästä kaapelikelasta!