Kirjat ja julkaisut

Nestor Cables on julkaissut useita painoksia suosituista FTTX- ja Kiinteistöjen optiset kaapeloinnit -kirjoista. Kirjojen uusimmat digitaaliset painokset voit ladata tältä sivulta. 

FTTX - Optiset liityntäverkot 

Optisia liityntäverkkoja rakennetaan ja aiemmin rakennettuja verkkoja laajennetaan ympäri Suomen nyt erittäin laajamittaisesti. Tähän hyvin ajankohtaiseen aiheeseen liittyen Nestor Cables julkaisi suomenkielisen version FTTX – Optiset liityntäverkot -kirjasta marraskuussa 2015.

Kirja on tarkoitettu optisten liityntäverkkojen perusteista, suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta kiinnostuneille alan ammattilaisille ja opiskelijoille. Kirjan ote on käytännönläheinen, mutta siinä myös tutustutaan kuituoptiseen tiedonsiirtoon syvällisemminkin. Erityisesti korostetaan verkon toteutuksen kannalta oleellisia seikkoja kuten verkon suunnittelua, asennusta ja dokumentointia.

Kiinteistöjen optiset kaapeloinnit

Nestor Cables julkaisi Kiinteistöjen optiset kaapeloinnit -kirjan ensimmäisen version vuonna 2011. Kirja päivitettiin vuonna 2017 ja se tarjoaa kattavan katsauksen optiseen kiinteistökaapelointiin niin alan ammattilaisille kuin oppikirjana opiskelijoille.

Kirjassa tarkastellaan kiinteistöverkkojen rakennetta, käyttötarkoitusta ja ominaisuuksia. Pääpaino kirjassa on käytännönläheinen, ja siinä keskitytään verkon rakenneosiin, komponentteihin, verkon suunnitteluun sekä verkon toteuttamiseen. Tavoitteena on antaa lukijoille tietoa luotettavan ja laadukkaan verkon toteuttamiseen.