Valokuituverkko Ylikiiminkiin – Kairan Kuitu luottaa Nestorin tuotteisiin

ti marrask. 01 16:13:00 2022

Kairan Kuitu rakentaa Ylikiimingissä valokuituverkkoa. Valokuituverkko tekee mahdolliseksi huippunopeat internet-yhteydet, jotka vastaavat myös tulevaisuuden tarpeisiin. Tänä syksynä alueella tehdään valokuituverkon maanrakennustöitä. Kävimme vierailemassa työmaalla lokakuussa, kun valokuitua asennettiin Vesalan alueelle. 

Kuvassa yllä: Kaapelikeloja Ylikiimingissä.  

2013 toimintansa aloittaneen Kairan Kuitu Oy:n omistavat Pudasjärven kaupunki (65 %) ja Taivalkosken kunta (35 %). Osakeyhtiö on rakentanut vuosina 2014-2017 valokuituverkon Pudasjärven kaupunkiin, Taivalkosken kuntaan ja myös Suomussalmen kunnan alueelle Pyhäkylä-Korvua alueella. Ylikiimingissä valokuituverkon rakennus alkoi kesän 2022 alussa ja rakennustyöt jatkuvat talven tuloon saakka. Talven aikanakin projekti jatkuu, kun nyt rakennettuja tilaajayhteyksiä kytketään käyttöön. Rakentaminen jatkuu kesällä 2023 ja projekti saadaan valmiiksi vuoden 2023 aikana.


Kuvassa yllä: Maanrakennustöitä Ylikiimingin Vesalan alueella. 

Kairan Kuitu on meidän pitkäaikainen asiakkaamme. Olemme tehneet yhteistyötä jo vuodesta 2014 saakka. Vastaamme myös kaapeleiden toimituksesta Ylikiimingin projektiin. Olemme toimittaneet Kairan Kuidulle valokuituprojektiin esimerkiksi kevytrakenteista maakaapelia FYO2PMU Mini, markkinoiden kestävintä maakaapelia FYOVD2PMU, joustavarakenteista maakaapelia FZVD2PMU Flex ja metallitonta maakaapelia FYO2RMU 3,5 kN

Kuvassa yllä: Jatkoskotelon NC-400 asennus käynnissä työmaalla.

Kuvassa yllä: Joillain alueilla Ylikiimingissä voi vielä syksyllä 2022 tilata valokuidun kotiin.