Koillisnetin valokuituverkko tuo nopeat nettiyhteydet Kuusamoon ja Kemijärvelle

ma elok. 22 12:45:00 2022

Koillisnet on rakentanut tänä kesänä valokuituverkkoa Kuusamon alueella. Koillisnet Oy on uusi valokuituyhtiö, jonka omistajat ovat Oulun Seudun Sähkö ja Kaisanet, joilla on valokuituverkkoja 25 kunnan alueella ja yhteensä yli 20 000 laajakaista-asiakasta. Nestor Cables on toimittanut projektiin valokuitukaapeleita. 

Liittymien myynti Kuusamossa alkoi kesällä 2021 ja itse valokuituverkon rakennus alkoi tänä kesänä. Rakennustyöt jatkuvat pitkälle syksyyn siihen asti, kunnes routa tulee maahan. Valokuituverkko valmistuu noin vuoden päästä rakennustöiden aloituksesta. 

Kävimme kesäkuun 2022 lopussa tutustumassa projektin työmaahan Kuusamossa. Tällä hetkellä verkkoa rakennetaan Kuusamossa keskustan alueella, Torangissa, Tolpanniemellä ja Nilonkankaalla. Loppukesästä rakentaminen käynnistyy myös Rukalla sekä Kemijärven Sipovaaralla. Suuri osa Kuusamon alueen verkosta rakennetaan yhdessä sähköyhtiö Carunan kanssa, jossa samaan kaivantoon asennetaan sähkö- ja valokuitukaapeleita. Kemijärvellä yhteisrakentamista tehdään Koillis-Lapin Sähkön kanssa. 

Nestor Cables on toimittanut projektiin maahan asennettavia valokuitukaapeleita: kevytrakenteista kaapelia FYO2PMU ja joustavarakenteista kaapelia FZVD2PMU Flex. Metallittomien kaapeleiden valikoimasta projektiin on toimitettu aurattavaa kaapelia FYO2RMU 3,5 kN ja joustavarakenteista kaapelia FZ4RMU Flex 3,5 kN

Kuvassa: Nestorin asiakaspalvelupäällikkö Kaisa-Maria Juliander, Kaisanet Oy:n tiimivastaava Heikki Seppäsen ja Koillisnet Oy:n projektipäällikkö Antti Karjalaisen kanssa Kuusamon keskustassa sijaitsevan työmaan äärellä. Käymme mielellämme tutustumassa välillä asiakkaidemme työmaihin: tälläkin kerralla oli mukava vaihtaa kuulumisia ja kuulla arvokasta palautetta siitä, kuinka tuotteemme toimivat käytännössä.

Kaisanet on Kainuun, Ylä-Savon ja Pohjois-Karjalan alueilla toimiva verkkopalveluiden, tietoliikenteen, ICT-palveluiden ja digitalisaation asiantuntijayritys.

Oulun Seudun Sähkö on Suomen suurin seutuverkkotoimija. Yhtiöllä on yli 7 000 valokuituasiakasta ja 1200 kilometriä valokuituverkkoa Limingan, Lumijoen, Tyrnävän, Muhoksen, Kempeleen, Oulunsalon ja Vaalan alueilla.