Kenttäasiantuntijan matkassa Ylikiimingissä

ma marrask. 27 15:36:00 2023

"Kenttäasiantuntijan matkassa" -blogijuttusarjassa vierailemme kenttäasiantuntijamme Jouni Vaaran kanssa erilaisilla työmailla, joilla on käytössä meidän kaapeleita tai muita valokuituverkon tuotteita. Viime kesänä Jouni kävi työmaakäynnillä Ylikiimingissä, jossa Kairan Kuitu rakensi valokuituverkkoa. 

Verkkoon on asennettu Nestorin kaapeleita jo noin 110 kilometrin matkalle. Kokonaisuudessaan Ylikiiminkiin rakentuu valokuituverkkoa noin 225 kilometriä, johon kaapelia asentuu yhteensä noin reilut 320 kilometriä, eli noin 1,3 metriä rakennettua metriä kohti. Ylikiimingin projektissa käytetään myös muita Nestor Cablesin tuotteita, esimerkiksi jatkoskoteloita ja jakokaappeja. Lisäksi liittämistuotteista käytössä ovat päätepaneelit ja kotelot. 

Ylikiimingin projekti on valtion tukema hanke, jossa pääurakoitsijana toimii ENP. Työmaakäynnillä Jounilla oli mukana Kairan Kuidun toimitusjohtaja Marianne Mäntylehto ja ENP:n projektipäällikkö Pasi Haapakangas. ”Melko kivistä on välillä ollut. Verkon rakentamisessa on käynnissä toinen vuosi, ja hyvässä vauhdissa ollaan. Maarakentaminen päästiin aloittamaan harvinaisen aikaisen, kun jo toukokuun puolivälissä olivat maarakentajat työmaalla”, kertovat Marianne ja Pasi. 


Pasi Haapakangas ENP:ltä jututtamassa konekuskia. 

Verkko valmistuu vuoden 2023 loppuun mennessä, jolloin kaikilla asiakkailla pitäisi olla liittymä käytössä. 

Nestor Cables toimii Ylikiimingin projektissa myös valokuituverkon suunnittelijana ja dokumentoijana. Näin tilaaja voi varmistaa, että valitut tuotteet ovat oikeanlaiset ja verkkosuunnitelman mukaiset. 


Kenttäasiantuntija Jouni Vaara toimii Ylikiimingin projektissa myös valokuituverkon suunnittelijana ja dokumentoijana.