Nestorilaiset, osa IV - puolivalmisteesta valmiiksi

to marrask. 29 19:05:00 2018

Vesialtaita, värikkäitä nappeja, tietokoneruutuja, juoksevat numerot... Tätä ja paljon kaikkea muuta mahtuu Nestor Cablesin kaapelilinjoille, joista vuosittain puolautuu keloille valmista kaapelia kymmeniä tuhansia kilometrejä. Tällä kerralla Nestorilaiset-blogisarjassa kerromme, kuinka tehtaalla puolivalmisteista tulee valmiita tuotteita.

Yhtä linjaa vuorollaan valvova Ville Särkelä on ollut nestorilainen vuodesta 2008, jolloin tuotantomme Oulussa alkoi. Sen jälkeen Ville on työskennellyt kaapelilinjastoillamme. Kokemusta on vuosien varrella karttunut myös trukin ratin takaa, pakkaustoimista sekä puolivalmisteiden parista.  

Kaapelilinjastoilla aiemmin valmistamamme puolivalmisteet jalostuvat valmiiksi tuotteiksi. Kuten muukin toimintamme, ohjautuu myös linjastomme työt aiemmin laaditun yhteisen tuotantosuunnitelman mukaisesti.   

Vuoron alettua operaattorimme tarkastaa ajo-ohjelman, jonka mukaan tarvittavia kaapelityyppejä valmistetaan. Operaattoreilta ja meiltä kaikilta muiltakin nestorilaisilta vaaditaan tarkkaa tuotetuntemusta, koska tuotevalikoimamme koostuu lukuisista eri kaapelityypeistä sekä valokaapelien asennustarvikkeista. Jokainen Nestor Cablesin tuote valmistetaan oman reseptinsä mukaan. Tuotetyypin vaihtuessa Ville ja muilla linjoilla työskentelevät operaattorit keräävät tarvittavat raaka-aineet ja valmistelevat tuotantolinjat alusta loppuun kyseiselle kaapelityypille sopivaksi. Kun kaikki on valmiina, laitetaan linja käyntiin.   

Toisinaan vuoron alettua kaapelilinja on jo täydessä vauhdissa, ja operaattori jatkaa vuorollaan linjan ja valmistuvan kaapelin valvontaa. Tarkat mittarimme sekä laitteemme kertovat reaaliajassa tietoa joka ikisestä valmistuvasta kaapelimetristä. Operaattorimme pitävät huolen, että tuo kaikki tieto pysyy ennalta määritellyissä vaatimuksissa ja poikkeamien ilmetessä osaamme aikaa tuhlaamatta puuttua tilanteeseen. Näin työpäivät ovat hyvin vaihtelevia sekä monipuolisia tehtäviltään. "Työn monipuolisuus onkin yksi parhaista seikoista", kertoo Ville.   

Meitä nestorilaisia yhdistää alan vahva osaaminen, mikä näkyy tuotteidemme laadussa. Modernin tehtaamme vuoksi voimme reagoida hetkessä huimaa vauhtia kehittyvän alan muuttuviin tarpeisiin. Toimintamme pohjautuu DNV-sertifioituun toimintajärjestelmään, jossa laatujohtaminen toimii kivijalkana toiminnalle. Toimintamme on lisäksi sertifioitu kansainvälisten standardien ISO9001 (laatu), ISO14001 (ympäristö) sekä ISO 45001 (työterveys ja työturvallisuus) mukaisesti, mutta myös meidän omien kriteeriemme sekä standardiemme mukaisesti. Näillä kaikilla ja henkilökunnan ammattitaidolla varmistamme tuotteidemme korkean laadun.   

Operaattorin tehtävien lisäksi Ville on meidän nestorilaisten työsuojeluvaltuutettu sekä varapääluottamusmies. Lisäksi hän on myös yksi Nestorin vapaa-ajan toimikunnan jäsenistä. Vapaa-ajan toimikunta järjestää nestorilaisille monenlaista vapaa-ajan toimintaa sekä tukee osaltaan työhyvinvointia.   

Töiden ulkopuolella Ville on hyvin tuttu näky frisbeegolfkentillä. Hänen ansiostaan me muutkin nestorilaiset olemme päässeet kokeilemaan tuota mukavaa lajia. Suuren osan ajastaan hän kertoo kuitenkin menevän tällä hetkellä pienen koiranpentunsa kasvattamiseen sekä kouluttamiseen. Näin voimmekin odottaa tunnollista ja iloista koiraa, jos isäntäänsä on katsominen. 

Nestorilaisilla riittää ammattitaitoa ja vuosien kokemusta kaapelituotannosta, ja tämän vuoksi seuraavien kuukausien aikana esittelemme henkilöstöämme sekä tietenkin tehdastamme toimintoineen täällä Oulussa Nestorilaiset-blogisarjassa.