Sähkötrukit saapuvat Nestorille

pe tammik. 08 11:17:00 2021

Viime vuonna selvitimme tuotantomme hiilijalanjälkeä, kun pohdimme liiketoimintamme vaikutusta ilmastonmuutokseen.

Kun Nestorin tuotannon hiilijalanjälkeä arvioitiin, huomioon otettiin tuotantotilojen sähkön, lämmityksen, jätehuolloin ja trukkiajojen päästöt. Hiilijalanjäljestä 22 % aiheutti trukkiliikenne tehtaallamme ja selvityksessämme ilmeni, että voisimme vähentää päästöjä ottamalla käyttöön sähkötrukit.

Tämän talven aikana sähkötrukit ovat saapuneet tehtaallemme. Toyotan trukkien akun kesto täydessä ajossa on jopa 8 tuntia, ja käyttötunteja ei tule koneen ollessa käynnissä mutta paikallaan.

”Uudet sähkötrukit vaikuttavat toimintavarmoilta ja fiksuilta vehkeiltä. Olin positiivisesti yllättynyt, miten mutkaton käyttöönotto lopulta oli. Toimittajalta tuli opastaja tarkastamaan trukit ja antamaan opastuksen. Vanhojen trukkien poisvienti sovittiin”, kertoo Nestorin tuotantojohtaja Olli Tuovinen. ”Käyttökokemusta ei ole vielä tullut paljoa, mutta ensivaikutelma ja -tuntuma on se, että uudet sähkötrukit helpottavat tekemistä, varsinkin talvisin, kun näitä on hankalampi saada jumiin ulkona.”

Uudet sähkötrukit parantavat myös tehtaan sisäilmaa. Olli Tuovinen jatkaa: ”Päästöjen pienentämiseksi tämä oli helppo tapa vähentää hiilijalanjälkeä. Lisäksi dieselpakokaasujen ollessa terveydelle haitallisia, pääsimme eroon tehtaan sisäilman pakokaasupäästöistä. Olemme mitanneet niitä asiantuntijoiden kanssa ja laittaneet jo siltäkin puolelta asiaa liikkeelle. Ympäristöpuoli tuli siinä samalla.”