Toimitusjohtajan kevätterveiset: Nestorilla kiireinen alkuvuosi!

ti huhtik. 11 09:00:00 2023

Nestor Cables Oy:n kalenterivuosi on alkanut vauhdikkaasti. Valokaapeleiden ja mikrokanavien kysyntä markkinoilla on ollut ennätyksellisellä tasolla ja olemme päässeet käyttämään tehokkaasti lähes koko tuotantokapasiteettiamme heti vuoden alusta saakka. Moni verkonrakentaja on halunnut varmistaa jo talven aikana, että verkon rakentaminen ei ole ainakaan kaapeleista ja mikrokanavista kiinni ja että rakennustöihin päästään heti kun ilmat sen sallii.

Vastuullisuus on yksi Nestorin viidestä arvosta ja vastuullisuuteen liittyy keskeisesti myös ympäristön ja ilmaston huomioiminen omassa toiminnassa. Olemme seuranneet tuotantomme hiilijalanjälkeä vuodesta 2019 alkaen ulkopuolisen tahon avustamana. Tuotannon hiilijalanjäljen pienentämiseksi olemme siirtyneet käyttämään 100%:sti vesivoimalla tehtyä sähköä sekä hankkimalla tehtaallemme hiilineutraalia kaukolämpöä ja sähkötrukkeja. Hiilijalanjälki on pienentynyt näiden toimien ansiosta vuosina 2019-2023 lähes 75 prosenttia.

Pyrimme kehittämään myös tuotteitamme siten, että niiden hiilijalanjälki olisi entistä pienempi. Tämä tulee toteutumaan suunnittelemalla tuotteistamme entistä ohuempia tai pienempiä. Käytämme siis entistä vähemmän materiaaleja kaapelin valmistamisessa ja näitä halkaisijaltaan pienempiä kaapeleita voidaan sitten puolestaan puhaltaa entistä pienempiin mikrokanaviin.

Kirjoittaessani tätä tekstiä ulkona on kaunis keväinen auringonpaiste ja lumi hohtaa sokaisevan valkoisena. Katon reunalta tippuu kuitenkin jo lupaavasti vesipisaroita, joten eiköhän sitä kohta päästä jo kuituverkkojenkin rakentamisessa taas vauhtiin.

Toivotan kaikille asiakkaillemme ja yhteistyökumppaneillemme aurinkoista kevättä ja hyviä verkonrakentamiskelejä!

Jarmo Rajala