Toimitusjohtajan terveiset kesälle 2024 – tehtaat käynnissä läpi kesän

ma kesäk. 17 10:00:00 2024

Kevät ja alkukesä on ollut Nestorilla kiireistä aikaa. Valokuituverkkojen rakentaminen on jatkunut hyvällä tasolla Suomessa ja tehtaamme Suomessa ja Virossa ovat valmistaneet valokaapeleita, mikrokanavia ja valokuitutarvikkeita hyvällä volyymilla. Suomessa on meneillään kova kisa isoimpien verkkotoimijoiden välillä valokuitumarkkinoiden osuuksista ja tämä näkyy myös Nestorin toiminnassa. 

Muualla Euroopassa, varsinkin Saksassa ja UK:ssa, valokuitutuotteiden kysyntä on ollut huomattavasti alhaisempaa viimeisen vuoden ajan, johtuen haastavan taloustilanteen, korkean inflaation ja korkotason heijastumisesta kuluttajien hankintapäätöksiin. Monia kuituverkon rakennusprojektien aloitusta on lykätty pidemmälle tai rakentamisen volyymia on jarrutettu. Tilanne tullee kuitenkin muuttumaan parempaan suuntaan tulevina kuukausina ja ensi vuoden keväälle ennustetaan merkittävää markkinakasvua.

Nestor Cables on lanseerannut tämän vuoden aikana uudenlaista kuituverkon rakentamistapaa Plug and Play -tuotteillaan. Olemme toimittaneet näitä Plug and Play -tuotteita jo muutamaan suomalaiseen verkonrakennusprojektiin hyvin tuloksin. Rakentaminen on nopeampaa ja helpompaa sekä mikä parasta, sen avulla saadaan kustannussäästöjä.  Plug and Play -rakentamisen perusideana on minimoida työmaalla tehtävän kuituhitsauksen määrä käyttämällä tehtaalla kaapeliin asennettuja liittimiä. Olemme aloittaneet näiden ajatusten markkinoinnin myös vientimarkkinoilla ja kiinnostus on ollut kovassa kasvussa. Asiakkaat ymmärtävät TCO-ajattelun (Total Cost of Ownership), jonka mukaan Plug and Play -rakentaminen on tehokkaampaa ja tuo kokonaissäästöjä projekteille.  

Suomen kaunis, mutta niin lyhyt kesä on saapunut. Nyt on aika ladata akkuja kesälomien merkeissä. Vaikka kesälomat alkavat, Nestorin tehtaat ovat toiminnassa ilman keskeytyksiä myös lomakuukausien ajan.

Kiitän asiakkaitamme, yhteistyökumppaneitamme sekä henkilöstöämme vuoden ensimmäisen puolikkaan osalta ja toivotan teille kaikille aurinkoista kesälomaa!

Terveisin,

Jarmo Rajala
Nestor Cablesin toimitusjohtaja