Nestor Cablesin toimitusjohtajan kesäterveiset

ke kesäk. 15 13:22:00 2022

Kirjoitin viime toimitusjohtajan terveiset 23.2., jolloin näkymät maailmantalouden kehittymiseen olivat vielä melko valoisia. Seuraavana päivänä, 24.2., maailma muuttui, kun Venäjä aloitti aggressiivisen hyökkäyksen Ukrainaan. Valitettavasti sotiminen jatkuu edelleen ja se tullee jatkumaan vielä pitkään. Jo sodan aloituspäivänä teimme päätöksen lopettaa kaiken liiketoimintamme Venäjällä. Nestor on ollut antamassa tukea Ukrainalle ja näin tulemme tekemään myös jatkossa. 

Myös Nestorilla on tapahtunut merkittäviä asioita viime viikkojen aikana. Amerikkalainen Clearfield Inc. teki 17.5. sopimuksen Nestor Cables Oy:n koko osakekannan ostamisesta. Nyt odotamme vielä viranomaisten hyväksyntää kaupalle. Nestor valmistaa valokaapelituotteita myös Suomen Puolustusvoimille ja sen vuoksi hyväksyntäprosessi kestää hieman pidempään ja hyväksyntäpäätös saataneen heinäkuun alkupuolella. 

Clearfield Inc. on USA:ssa toimiva valokuituverkkojen rakentamisessa tarvittaviin tuotteisiin keskittynyt pörssilistattu yritys, jolle Nestor on toimittanut valokuitukaapeleita jo yli 10 vuoden ajan. Nestor saa Clearfieldistä vahvan teollisen omistajan, jonka ansiosta pystymme entistä paremmin kehittämään toimintaamme ja tuotteistoamme, sekä kasvattamaan tuotantokapasiteettiamme Oulun ja Keilan tehtailla. Nestor tulee jatkamaan toimintaansa omalla brändillä, joten kaikki tutut Nestorin tuotteet ja palvelut ovat saatavilla myös jatkossa.

Nestorin alkuvuosi on ollut liikevaihdoltaan historian parasta ja olemme kasvattaneet myyntiämme merkittävästi niin kotimaassa kuin viennissäkin. Tästä lämpimät kiitokset asiakkaillemme ja yhteistyökumppaneillemme! Toivotan teille kaikille aurinkoista kesää!

Terveisin,


Jarmo Rajala, 
toimitusjohtaja,
Nestor Cables