Ratkaisumme sisältävät tuotteet erilaisten valokuituverkkojen rakennukseen

to syysk. 30 11:36:00 2021

Laajaa tuotevalikoimaamme voi käyttää verkon rakentamiseen monenlaisissa erilaisissa kohteissa. Auttaaksemme asiakkaitamme tuotteiden valinnassa, olemme koonneet tuotteistamme ratkaisuja, jotka sisältävät tuotteet tietynlaisen verkon rakennukseen. 

Ratkaisujen perustana ovat aina Oulun tehtaalla valmistetut kaapelimme. Valokuituverkossa tarvitaan myös esimerkiksi jatkoskoteloita ja -kaappeja sekä päätekoteloita. Nämä verkon muut osat löytyvät NesCon-tuoteperheestä, joka sisältää kaikki valokaapeliverkkojen asennus- ja kytkentätarvikkeet ja valikoiman erilaisia lisätarvikkeita ja työkaluja.

Sisäverkko- ja kiinteistökaapelointiratkaisut 

Sisäverkkoratkaisumme käyttökohteita ovat esimerkiksi omakotitalot, rivitalot, kerrostalot, toimitilat, kampusalueet, kauppakeskukset, urheiluhallit ja -tilat, terveydenhuoltotilat ja sairaalat sekä teollisuuslaitokset ja -kiinteistöt.

Valokuitukaapelit sähköverkon yhteyteen 

Sähköyhtiöiden keskijännitekaapeleita uusitaan nykyisin asentamalla uusia kaapeleita maahan teiden varsille, jolloin kaapelit ovat turvassa myrskytuhoilta. Samalla kaapeleiden yhteyteen asennetaan usein valokaapeli, jonka avulla hoidetaan sähköasemien ja muuntajien väliset ohjaukset ja muu tiedonsiirto.

Siirrettävät valokuitukaapeliyksiköt 

Nestor Cablesin siirrettävillä valokuitukaapeliyksiköillä rakennetaan nopeasti valokuituverkko sellaisiin paikkoihin, joissa ei ole saatavilla riittäviä kiinteitä tietoliikenneyhteyksiä. Ratkaisu sisältää liittimiin päätetyt valokuitukaapeliyksiköt erikoiskeloineen.

Taajamaverkko 

Ratkaisulla voidaan toteuttaa kaapeloinnit laitetilasta kiinteistöihin erilaissa taajamissa kuntakeskuksista pientaloalueille. Taajamaverkot voidaan toteuttaa kanava- ja maakaapeleilla tai mikrokanavatekniikalla, johon tuotteet löytyvät mikrokanavatekniikan Nestor Optimus -tuoteperheestä.

Datakeskus 

Datakeskusten isojen kuitumäärien hallintaan valikoimastamme löytyy kaikki tarvittavat kaapelit ja tarvikeratkaisut.

Vesistökaapelointi 

Valokuitukaapeliverkkoa rakennettaessa kaapeleita voidaan joskus sijoittaa myös vesistöihin. Pienet purot ja ojat voidaan kaapeloida tavallisella maakaapelilla. Järeämpää vesistökaapelia tarvitaan isommissa vesistöissä. 

Valokaapelit vesihuoltohankkeissa 

Vesijohto- ja paineviemäriverkoissa tarvitaan tiedonsiirtoa valvomosta pumppaamoille, vedenottamoille ja jätevesipuhdistamoille. Yleensä tiedonsiirto on toteutettu radiolinkeillä, mutta rakennettaessa uusia vesijohto- tai siirtoviemärilinjoja on ryhdytty käyttämään radiolinkkien rinnalla tai yksinomaan valokuitukaapeleita. Valikoimastamme löytyvät valokuitukaapelit tiedonsiirtoon valvomosta pumppaamoille, vedenottamoille ja jätevesipuhdistamoille.

Valokuitu tuulivoimapuistossa 

Tuulivoimaloita voidaan hallita turvallisesti ja luotettavasti valokuitukaapeleiden avulla. Valokuitukaapeleiden etu on erityisesti niiden vastustuskyky ulkoisia häiriöitä kohtaan ja tiedonsiirron kapasiteetin riittävyys sekä luotettavuus.

Kyläverkko 

Ratkaisumme kyläverkkoihin on testattu vaativissa olosuhteissa joka puolella Suomea, ja se soveltuu sekä yksittäisten kylien kuidutukseen että kokonaiset maakunnat kattaviin laajakaistaprojekteihin. Tarjoamme alkuvaiheessa tukea alan toimijoiden löytämisessä ja projektin materiaalikokonaisuuksien hahmottamisessa. Ratkaisumme sisältää kaikki valokaapelit ja valokaapelitarvikkeet kyläverkon toteuttamiseen.

Näiden tässä mainittujen ratkaisujen lisäksi olemme toteuttaneet esimerkiksi FTTA- ja telematiikkavalokuitukaapelointiratkaisuja. Valikoimaan tulossa pian myös ratkaisu rautatiekaapelointiin. Kaikkia ratkaisujamme voidaan myös soveltaa erilaisten kohteiden vaatimalla tavalla.

Jos kiinnostuit jostain ratkaisustamme tai tuotevalikoimastamme, ota meihin yhteyttä!