Siikajoelle rakennettiin valokuituverkkoa – mukana uudet St Closure -jatkokset

to tammik. 21 13:26:00 2021

Siikajoen kuitu alkoi vuonna 2020 rakentaa valokuituverkkoa Ruukissa, Paavolassa, Revonlahdella ja Siikajoen kylillä. Projektin aikana testiin pääsivät myös uudet Nestor St Closure -jatkoskotelot.

Siikajoen kuidun projekti käsittää koko Siikajoen kunnan alueen. Rakentaminen aloitettiin keväällä 2020 ja koronaviruksen aiheuttamista erityisolosuhteista huolimatta kaikki asiakkaat saavat liittymän käyttöönsä jo tämän vuoden keväällä.

Siikajoen projektissa Cinia on vastannut verkon suunnittelusta, myynnistä ja markkinoinnista, projektin johtamisesta ja rakennuttamisesta sekä valvonnasta. Verkossa käytetään Nestorin maakaapeleita, jatkoskaappeja ja -koteloita. Käytettyjä kaapeleita olivat esimerkiksi FYO2RMU 3,5 kN, FZVD2PMU Flex ja FYOVD2PMU. Me Nestorilla olimme projektista erityisesti innoissamme, koska verkon rakennuksen aikana testattiin myös uusia, Nestor St Closure -jatkoskoteloita, joissa on mekaaniset tiivisteet. Kesällä 2020 myös vierailimme työmaalla katsomassa, miten uutuustuote suoriutui tehtävästään käytännössä.

Nestor St Closure -jatkoskoteloissa on aiemmista jatkoksistame tuttuja ominaisuuksia, mutta niiden asentaminen on entistä helpompaa. Nestor St Closure -jatkoksissa kaapeliläpiviennit tiivistetään mekaanisilla Nestor Mech Seal -tiivisteillä, joten asentamisessa ei tarvitse käyttää kuumakutisteita. Tällöin tulitöitä ei tarvita, joten asennuksessa työvaiheita on vähemmän – jatkoskoteloiden  asennustyö sujuu aikaisempaa turvallisemmin ja nopeammin.

Siikajoen projektin asentajalta saimme hyödyllistä palautetta uutuustuotteestamme kenttäolosuhteissa. Asentajasta, jolla oli myös kokemusta aiemmista jatkoskoteloistamme, mekaaninen tiiviste tuntui hyvältä ja hän ehdotti siihen myös pieniä parannusehdotuksia, jotka tekisivät asennuksesta vielä helpompaa. Tällaiset käytännön kokemukset ovat meille arvokkaita, koska niiden pohjalta voimme kehittää tuotteitamme eteenpäin vastaamaan käytännön tarpeita. Asentaja mainitsi myös, että tulitöiden pois jääminen luo turvallisuutta asennukseen ja vähentää riskiä sulattaa kaapelia tai polttaa kutisteen puhki – eli mekaaninen tiiviste voi pienentää mahdollisten vaurioiden määrää asennuksessa.

Onnistuneen projektin jälkeen alueen asukkaat pääsevät nauttimaan laadukkaista tietoliikenneyhteyksistä ja niiden tarjoamista palveluista.

Tilaa uutiskirjeemme ja saat Nestorin blogijuttuja ja muita uutisia sähköpostiisi!