Kaapelitehdas pyörii ympäristöystävällisesti

to tammik. 28 12:18:00 2021

Toimintamme vastuullisuus ja ympäristöystävällisyys ovat aina olleet Nestor Cablesille tärkeitä. Tässä blogijutussa kerromme, kuinka olemme ottaneet huomioon ympäristönäkökulmat tehtailla ja miten kehitämme toimintaamme yhä ekologisempaan suuntaan. 

Ympäristönäkökulmat huomioidaan läpi tuotannon esimerkiksi seuraavilla tavoilla: 

Jätteiden lajittelu: Jätteet lajitellaan jokaisella työpisteellä niille varattuihin paikkoihin ja jatkokäsitellään asianmukaisella tavalla.

Pakkausjätteen minimointi: Pyrimme minimoimaan pakkausjätteen määrän ja ohjeistamme myös asiakkaitamme pakkausjätteen kierrätyksessä.

Kelojen kierrätys: Suurin osa kaapeleista pakataan kierrätettäville puukeloille – kun asiakas palauttaa kelan valmistajalle, hänelle maksetaan siitä hyvitys. Suurin osa keloista palautuukin uudelleen käyttöön ja kannustamme ja ohjeistamme mielellämme asiakkaittamme kelojen kierrätykseen liittyen. Myös muoviset kelat käytetään uudestaan.

Oikea määrä oikean tyyppistä kaapelia: Asiakkaidemme projektit ja tuotetarpeet vaihtelevat paljon, mutta meiltä saa aina projektiin sopivimmat kaapelit ja sovitun mukaisen määrän kaapelia.

Ylikäytön valvonta: Tehtaillamme valvotaan ja seurataan tarkasti raaka-aineiden ylikäyttöä. Raaka-aineiden ylikäyttö on myös yksi toimintamme mittareista.

Lämmön talteenotto: Huomioimme myös lämmön talteenottoa toiminnassamme.

Logistiikka: Myös logistiikkakumppanimme ovat tietoisia ympäristönäkökulmista ja keskustelemme niistä heidän kanssaan säännöllisesti.

Hiilijalanjäljen mittaus ja pienentäminen: Selvitimme viime vuonna tuotantomme hiilijalanjälkeä ja olemme ryhtyneet toimiin sen pienentämiseksi. Olemme esimerkiksi ottaneet käyttöön sähkötrukit ja Oulun tehtaalla on siirrytty käyttämään ainoastaan vesivoimalla tuotettua sähköä. 

Hiilijalanjäljen pienentämisen lisäksi tavoitteemme on vähentää kaikkea hävikkiä tuotannossa ja muovin kierrätyksen parantaminen. Yksi haaste meille ovat tuotteisiin tarvittavat raaka-aineet, joita on hankala löytää läheltä, jolloin logistiikkaketjut venyvät pitkiksi.

Tuotteemme on tehty kestämään äärimmäisiä olosuhteita ja suunniteltu käytettäväksi vuosikymmenien ajan. Maahan asennetuista kaapeleista ei myöskään vapaudu haitallisia aineita ympäristöön.  Kun kaapelit ja valokuitutarvikkeet on asennettu, niiden käyttöikä on noin 30 vuotta tai pidempään – valokuitu on siis kestävä ratkaisu ja se kattaa varmasti myös tulevaisuuden kapasiteettitarpeen. Valokuituverkko tarjoaa laadukkaat tietoliikenneyhteydet, jotka mahdollistavat esimerkiksi kasvavan etätyöskentelyn ja erilaiset digitaaliset palvelut, jotka ovat koko ajan tärkeämpiä.