Nestorilaiset - Työnsuunnittelija (Nestor Optimus & lopputuotevirtaus)

to helmik. 04 14:04:00 2021

Molemmat tehtaamme työllistävät yhteensä yli 100 alan ammattilaista ja erilaisia työvaiheita on useita kymmeniä. Vuonna 2019 esittelimme ensimmäisessä Nestorilaiset -juttusarjassa eri työtehtäviä ja työntekijöitämme tuotteiden takana. Nyt jatkamme tätä suosittua juttusarjaa ja ensimmäisenä esittelyvuorossa on työnsuunnittelijamme Teemu Mattila. 

Milloin aloitit työskentelyn Nestorilla ja millaisia työtehtäviä olet Nestorilla tehnyt?

Nestorille tulin vuonna 2014 maaliskuussa loppumittaukseen ja laadunvarmistukseen. Siinä hommassa vierähti noin 1,5 vuotta, jonka jälkeen siirryin raaka-ainepuolelle. Raaka-ainepuolella työhön kuuluu muun muassa oikeiden raaka-aineiden toimittaminen tuotantolinjoille ja varastojen tarkkailu sekä täyttäminen.

Pääsin jonkun ajan kuluttua kehittämään osaamistani tarviketuotannon puolelle kokoonpanotyöhön ja siitä edelleen tuotannonsuunnitteluun.

Mitä nykyiseen toimenkuvaasi kuuluu?

Tällä hetkellä toimin työnsuunnittelijana vastuualueenani Nestor Optimus -mikrokanavalinja sekä lopputuotevirtauksen suunnittelu. Meiltähän on mahdollista tilata myös määrämittaisia kaapelikeloja ja niiden koordinoiminen kuuluu nykyiseen toimenkuvaani. Samalla aikataulutan mahdollisia lopputuotepoikkeamien käsittelyjä eli jos tuotannosta tulee jollain tavalla vaatimuksista poikkeavaa tuotetta, niin se mahdollisesti puolataan uudelleen ja katkaistaan, jonka jälkeen poikkeamat tutkitaan.

Yllä mainittujen tehtävien lisäksi olen mukana henkilöstön ohjauksessa eli osallistun työvuorojen sekä työtehtävien suunnitteluun. Sesonkiaikana meillä on useampi määräaikainen työntekijä ja toimeeni kuuluu myös heidän vastaanotto, jossa käymme läpi kaikki käytännön asiat ennen töiden aloitusta.

Minkälainen työpaikka Nestor Cables sinun mielestäsi on?

Työpaikkana Nestor on tosi mieluisa. Haasteita ja vastuuta tarjotaan sekä omaa osaamistaan pääsee kehittämään koko ajan. Nestorilla pääsee osallistumaan asioiden kehittämiseen ja uusiin juttuihin sekä on helppoa tuoda esille omat mielipiteet. On myös mahdollisuus johtaa omaa työtään ja suunnitella oman työn kulkua. Työkaverit ja työilmapiiri meillä on täysi kymppi!

Onko korona-aika näkynyt Nestorilla sinun mielestäsi tehtaalta käsin katsottuna?

Suurin osa meidän toimihenkilöistämme työskentelee suositusten mukaan etänä, joten etäpalaverit ovat tulleet tutuiksi. Kaikki on kuitenkin sujunut hyvin ja samalla tavalla, eikä näitä poikkeusoloja tehtaalta käsin juurikaan huomaa. Tehtaan hygieniatasoa on nostettu ja korostettu paljon. Niidenkin vaikutus näkyy siinä, ettei tehtailla ole ollut yhtään koronatartuntaa koko aikana. Kaikki sujuu siis, kuten ennen korona-aikaakin.

Miten sitten vapaa-aikasi kuluu?

Harrastan futsalia, jalkapalloa ja kuntosalilla käymistä. Kesäisin vietän aikaa myös perhokalastuksen parissa. Ykkösjuttu kuitenkin on oma perhe ja läheiset.

Kysyimme muilta nestorilaisilta, miten he kuvailisivat Teemua. Vastauksissa toistuivat adjektiivit oma-aloitteinen, reipas, auttavainen ja noheva. 

 

Tulemme kevään aikana jatkamaan toimintamme ja nestorilaisten esittelyä. Käy myös lukemassa aiemmat blogijuttumme muista nestorilaisista:

Nestorilaiset, osa VIII - tuotepäällikkö (NesCon ja Nestor Optimus)

Nestorilaiset, osa VII - tehtaalta maailmalle

Nestorilaiset, osa VI - laatu varmistetaan loppumittauksessa

Nestorilaiset, osa V – kunnossapitoasentaja

Nestorilaiset, osa IV - puolivalmisteesta valmiiksi

Nestorilaiset, osa III - valokuidusta puolivalmisteeksi

Nestorilaiset, osa II - eristyslinjan kaapelityöntekijä

Nestorilaiset, osa I - tuotannon raaka-ainevastaava