Vuosi 2021 on alkanut harvinaisen kylmänä – lue Nestor Cablesin toimitusjohtajan terveiset!

ke helmik. 24 16:02:00 2021

COVID-19:sta huolimatta vuosi 2020 oli Nestorille hyvä – myös vuosi 2021 on alkanut kylmästä säästä huolimatta vauhdikkaasti. Nestorin tehtailla on jo kova säpinä, kun valmistamme tuotteita kesän asennuskautta varten ja tämän vuoden kesätyöntekijät ovat aloittaneet tehtaalla työskentelyn. Nestorin tuotekehitys on myös ahkeroinut ja tänä vuonna onkin luvassa esimerkiksi uusia jäseniä NesCon-tuoteperheeseen. Lue tästä blogijutusta Nestorin toimitusjohtaja Jarmo Rajalan terveiset! 

Nestor Cablesin toimitusjohtajan terveiset 

Vuodet eivät ole veljiä keskenään. Vuosi sitten eteläisessä Suomessa vietettiin lumetonta ja lämmintä talvea. Kuituverkkojen asennus sujui ilman talvikeleistä aiheutuvia ongelmia. Toisin on tänä vuonna. Koko Suomi eteläisimpiä osia myöten on saanut paksun lumipeitteen päälleen ja lämpömittarit ovat näyttäneet harvinaisen kylmiä lukuja. Lumi ja kylmät kelit tulevat vaikeuttamaan ja hidastamaan tietoverkkojen rakentamista vielä pitkälle kevääseen.

Vuosi 2020 oli COVID-19:sta huolimatta Nestorille erittäin hyvä toimintavuosi ja osaltaan tuo lämmin talvi ja kevät lisäsivät valokuitukaapeleiden kysyntää. Tehtaamme tuotanto pyöri normaalisti koko vuoden ajan eikä koronapandemia vaikuttanut merkittävästi toimintaamme. Toimiston henkilöstö on toki tehnyt pääsääntöisesti etätyötä kotoa käsin ja tekee niin myös edelleen, mutta muutamat toimihenkilöt ovat tehtäviensä vuoksi olleet tehtaalla tuotannon työntekijöiden lisäksi koko pandemian ajan.

Mielenkiinnolla odotamme hallituksen päätöksiä siitä, miten valtio tukee tänä vuonna ja seuraavina vuosina valokuituverkkojen rakentamista. EU:n koronaelvytystuesta päätetään tänä vuonna, mutta ilmeisesti tuki on käytettävissä vasta vuosina 2022-2023. EU:n tasolla elvytystuesta on kohdistettu peräti 150 miljardia digitalisaation edistämiseen EU:n alueella ja varmasti reipas osuus tästä tuesta kohdistetaan kuituverkkojen rakentamiseen, toivottavasti myös Suomessa. Nyt olisi hyvä mahdollisuus rakentaa kuituverkkoja sinne missä niitä ei vielä ole tarjolla. Siis myös syrjäisimmillekin alueille ja taata tällä myös näiden alueiden nopeat tietoliikenneyhteydet ja kilpailukyky sekä samalla varmistaa alueiden tulevaisuus ja elinvoima kaikkialla Suomessa.

Korona on muuttanut meidän kaikkien elämää ja osa asioista tulee muuttumaan pysyvästi. Olen varma, että tämän koronapandemian jälkeen etätyöskentely ei muutu takaisin lähityöskentelyyn, vaan etätyöskentely tulee olemaan yhä suositumpi työnteon vaihtoehto niin taajamissa kuin maaseudulla, kunhan kaikkialla on tarjolla nopeat ja tulevaisuuden kasvavien datamäärien siirtokyvyn takaavat valokuituverkot.

Aurinkoista kevättalvea! 

Terveisin,
Jarmo Rajala 
Nestor Cablesin toimitusjohtaja