Nestorilaiset – Tuotantojohtaja parantaa jatkuvasti

ke maalisk. 03 16:06:00 2021

Jatkamme nestorilaisten esittelyä ja tällä kertaa haastattelupenkkiin istahtaa Nestorin Oulun tehtaan tuotantojohtaja Olli Tuovinen. 

Milloin aloitit työskentelyn Nestorilla ja millaisia työtehtäviä olet Nestorilla tehnyt?

Ensimmäisen kerran tulin Nestorille töihin huhtikuussa 2010. Tehtäväni noin viiden kuukauden ajan oli tuotannon loppupäässä kaapelikelojen pakkausta ja varastoon paikoittamista. Samalla avustin trukkikuskeja ja loppumittaajia. Myöhemmin toimin myös itse trukin ratissa, loppumittauksessa sekä tuotantolinjalla ja puolauksessa.

2010 syksyllä lähdin opiskelemaan ja palasin aina kesäksi Nestorille. Pari kesää työskentelin loppumittauksessa ja trukkikuskina. 2013 kesällä pääsin opettelemaan uusia tehtäviä raaka-ainevaraston puolelle. 2014 tein vielä Nestorilla opiskeluharjoittelun raaka-ainepuolella, johon kuului myös tuotannonsuunnittelua sekä työnjohtoa.

Syksyllä 2014 oli diplomityön vuoro Nestorille. Aiheena minulla oli karkeasti Lean-filosofia ja sen hyödyntäminen kaapeliteollisuudessa.

Seuraavana keväänä pääsin taas Nestorille materiaalipuolelle ja pian siitä tuotantoinsinööriksi sekä edelleen valmistuspäälliköksi. 2017 keväästä saakka olen työskennellyt tuotantojohtajana.

Mitä nykyiseen toimenkuvaasi kuuluu?

Vastuullani on saada tuotantomme toimimaan tehokkaasti, turvallisesti ja laadukkaasti, mikä vaatii suunnittelua niin lyhyellä kuin pitkälläkin aikavälillä. Kaikessa tässä tulee ottaa huomioon tehtaan kapasiteetti, henkilöstö, vuorotasot, laatuun liittyvät seikat, ympäristö ja tietenkin turvallisuusasiat.

Työpöydälleni kuuluu tuotteiden laadun seuraaminen ja varmistaminen, tuotannon toiminta vaaditulla tasolla, myynnin ennustaminen ja tuotannon sovittaminen ennusteisiin.

Minulla on tavoitteita ja mittareita, jotka ohjaavat tekemistäni ja työssäni onnistumista. Minä haluan, että jokainen nestorilainen lähtee kotiin töistä yhtä terveenä kuin on tänne tullutkin. Työhyvinvointi ja -turvallisuus ovat tärkeimpiä seikkoja. Toinen on Lean ja jatkuva parantaminen. Parantaakseen asioita on pystyttävä löytämään kehityskohteet ennakoivasti ja tapahtumien mukaan. Jatkuvan parantamisen malli on meillä käytössä niin tuotannossa kuin toimiston puolella.

Minkälainen työpaikka Nestor Cables sinun mielestäsi on?

Nestorilla on hyvät arvot ja haastavinakin aikoina perustoiminta tehdään arvojen mukaisesti. Täällä on hyvä mahdollisuus kehittyä, oppia ja saada vastuuta. Mielestäni ”Nestorilaiset” on yhteisö, jota on hankala kuvailla (se pitää kokea). Meillä on hyvä me-henki, koska kaikki haluavat yhteisesti Nestorin menestyvän ja toimivan. Siitähän onkin jo käsite ”Nestor Way” olemassa.

Miten sitten vapaa-aikasi kuluu?

Vapaa-ajalla pelaan squashia ja seuraan F1:tä. Kesäisin käyn pelaamassa tennistä. Myös lukeminen ja sudokut kuuluvat rentoutumiskeinoihini. Lisäksi tietenkin vietän aikaa perheen kanssa.

 

Tulemme kevään aikana jatkamaan toimintamme ja nestorilaisten esittelyä. Käy myös lukemassa aiemmat blogijuttumme muista nestorilaisista:

Nestorilaiset - Työnsuunnittelija (Nestor Optimus & lopputuotevirtaus)

Nestorilaiset, osa VIII - tuotepäällikkö (NesCon ja Nestor Optimus)

Nestorilaiset, osa VII - tehtaalta maailmalle

Nestorilaiset, osa VI - laatu varmistetaan loppumittauksessa

Nestorilaiset, osa V – kunnossapitoasentaja

Nestorilaiset, osa IV - puolivalmisteesta valmiiksi

Nestorilaiset, osa III - valokuidusta puolivalmisteeksi

Nestorilaiset, osa II - eristyslinjan kaapelityöntekijä

Nestorilaiset, osa I - tuotannon raaka-ainevastaava