Toimitusjohtajan jouluterveiset: Nestorilla voimakkaan kasvun vuosi 2022

ti jouluk. 13 09:01:00 2022

Kulunut vuosi oli Nestor Cables Oy:n viidestoista toimintavuosi ja ilolla olemme todenneet, että toimintamme on kasvanut vuosien aikana ja nyt vuonna 2022 tulemme tekemään jälleen uusia ennätyksiä. Tästä lämmin kiitos kaikille asiakkaillemme ja yhteistyökumppaneillemme sekä tietysti myös kaikille nestorilaisille, jotka ovat olleet mukana rakentamassa ja tekemässä Nestorin kasvutarinaa. 

Valokuitumarkkina on ollut kovassa kasvussa mm. Euroopassa ja USA:ssa. Myös Suomessa kasvu on ollut voimakasta ja kuituverkkojen rakentaminen näyttää pysyvän hyvällä tasolla myös tulevina vuosina. Aika tosin näyttää, miten tuloillaan oleva taantuma vaikuttaa rakentamisaikatauluihin. Uskon kuitenkin vaikutuksen olevan vähäisempi kuin monilla muilla toimialoilla, sillä viestit Saksan, UK:n ja USA:n suunnalta ovat lupaavia myös tulevan vuoden osalta. Valtiot panostavat parhaillaan melkoisia summia valokuituverkkojen rakentamiseen tukien muodossa. Valokuituverkkoja ei toki rakenneta vain valtioiden tuilla, vaan myös yksityiset sijoittajatahot ovat ymmärtäneet valokuituinfran houkuttavuuden sijoituskohteena. Tämä on näkynyt viime aikoina myös Suomessa. 

Heinäkuun 2022 lopulla Nestor Cables Oy:stä tuli amerikkalaisen Clearfield Inc:n itsenäinen tytäryhtiö. Vahva teollinen omistaja mahdollistaa Nestorin kasvun myös tulevien vuosien aikana ja olemme parhaillaan tekemässä merkittäviä investointeja niin valokuitukaapelien kuin mikrokanavienkin tuotantokapasiteetin lisäämiseksi. Olemme myös rekrytoineet ja rekrytoimassa lisää henkilöstöä tehtaallemme.

Venäjän raaka hyökkäyssota Ukrainassa on tuonut mukanaan mustia pilviä Euroopan taivaalle mm. energian saannin ja kohonneiden hintojen muodossa. Tämä on kuitenkin vielä pientä siihen nähden, mitä Ukrainan kansa kokee sodan kurimuksessa. Olemme tehneet lahjoituksia Ukrainan hätäapuun ja toivomme myös teidän muistavan ukrainalaisia, varsinkin näin joulun alla.

Toivotan kaikille asiakkaillemme ja yhteistyökumppaneillemme rauhallista joulun aikaa!

Jarmo Rajala