Toimitusjohtajan terveiset – vuoden 2022 yksi pääteemoista on vastuullisuus

ke helmik. 23 12:57:00 2022

Vaiherikas vuosi 2021 on paketissa ja vuosi 2022 hyvällä alulla. Vuosi 2021 tullaan muistamaan toisena koronavuotena, mutta onneksi saimme rokotukset vauhtiin ja tilanne helpottui. Viime vuonna maailman talous kasvoi voimakkaasti ja tämä näkyi kaikkien materiaalien saatavuusongelmina ja siitä johtuen myös kovana hinnan nousuna. Nestorin hankinta teki töitä hartiavoimin koko vuoden ja onnistui hankkimaan tuotannon tarvitsemat raaka-aineet ja komponentit.

Nestorin vuosi on käynnistynyt vauhdikkaasti, tammikuu oli historian paras. Valokuitutuotteiden kysyntä on kasvussa niin Suomessa kuin muuallakin maailmassa, sillä koronan vaatima etätyöskentely toi esiin tiedonsiirron ongelmat ja pullonkaulat. Tiedonsiirron toimijat ovat reagoineet puutteisiin ja tarpeisiin lisäämällä investointejaan valokuituverkkoihin. Tämä on tietysti hieno asia kaikille verkkojen käyttäjille ja vähintään yhtä hieno asia Nestorille. Olemme nostaneet tuotannon kapasiteettia heti vuoden alusta alkaen asteittain, jotta olemme valmiina kasvaviin toimitusmääriin.

Tänä vuonna olemme ottaneet yhdeksi pääteemoista vastuullisuuden, josta tulemme viestimään mm. nettisivujemme ja somen kautta. Koemme tärkeäksi olla mukana ilmastotalkoissa ja auttaa osaltamme maailmaa kohti kestävämpää kehitystä. Vuosi sitten siirryimme käyttämään vihreää, vesivoimalla tuotettua sähköä ja tämän vuoden alusta siirryimme hiilineutraalin kaukolämmön käyttäjiksi. Pyrimme jatkossa löytämään toiminnassamme muitakin vastuullisuutta edistäviä tekoja, mm. tuotannossa ja tuotteissamme.

Toivotan kaikille asiakkaillemme ja yhteistyökumppaneillemme aurinkoista kevättalvea!

Jarmo Rajala