Kyläverkkoja rakennetaan joka puolelle Suomea. Olosuhteet vaihtelevat Lapin tunturimaisemista Järvi-Suomen veden ja maan mosaiikista aina Itämeren savisiin ja alaviin rannikkoihin. Nestor Cables tarjoaa kyläverkkojen rakentamiseen täydellisen valokaapelointikokonaisuuden, joka on testattu vaativissa olosuhteissa joka puolella Suomea, ja joka soveltuu sekä pienien yksittäisten kylien kuidutuksesta kokonaisten maakuntien kattaviin laajakaistaprojekteihin.

Nestor Cables on toiminut luotettuna kumppanina suurimmassa osassa viime vuosina Suomeen rakentuneista kyläverkoista. Tarjoamme alkuvaiheessa tukea alan toimijoiden löytämisessä ja projektin materiaalikokonaisuuksien hahmottamisessa. Ratkaisumme sisältää kaikki valokaapelit ja valokaapelitarvikkeet kyläverkon toteuttamiseen.

Valokuitukaapelit

Valokaapelit asennetaan yleensä auraamalla teiden varsille runkoverkkoa tai taloliittymiä tehtäessä.

Talokaapelointiin soveltuvat aurattavat valokuitukaapelit: pienikokoinen FYO2PMU Mini ja metalliton FYO2RMU 3,5 kN.

Runkokaapelointiin suosittu valinta on FZVD2PMU Flex joustavuutensa ja kylkiottomahdollisuutensa vuoksi. Valikoimassa ovat myös perinteisemmät FYOVD2PMU- ja FZOVDMU-SD -rakenteet.

Maahan asennettavat jatkoskotelot

Valokuitukaapeleita jatketaan maahan asennettavissa jatkoskoteloissa tai teiden varsille asennettavissa jatkoskaapeissa. Nestor Cablesin NC-400 -sarjan jatkoskotelot ovat helppokäyttöisiä, vesitiiviitä ja happoteräksisiä, ja ne voidaan sijoittaa suoraan maahan, kaapelikaivoihin ja jakokaappeihin. Koteloita on saatavana 12 – 288 -kuituisina valmiiksi koottuina jatkospaketteina.

Jatkoskaapit valokaapeleiden jatkamiseen

Jatkoskaapissa lisäys- ja muutostöiden tekeminen on helppoa ja joustavaa ympäri vuoden. Nestor Cablesin valikoimasta löytyvät valmiit kaappiratkaisut, joissa jakokaapin sisään on asennettu jatkoskaappi. Valmiita kaappiratkaisuja on monenlaisia, ja ne nopeuttavat asennustyötä ja säästävät kustannuksia. Esimerkiksi jatkoskaappi NC-310 on enintään 96 kuituliitokselle ja kaappiyhdistelmä K1 + NC-320 480 kuituliitokselle.

Valokaapelien päättäminen kiinteistöissä

Valokaapeli päätetään kiinteistössä joko sisälle tai ulos. Jos kiinteistössä on kaapelointiin tarkoitettu putkitus, maakaapeli voidaan viedä sisälle ja päättää päätekoteloon NC-125. Muussa tapauksessa maakaapeli päätetään kiinteistön ulkoseinälle käyttäen talopääteratkaisua, joka koostuu kiinteistön ulkoseinään sijoitettavasta päätekotelo OptoBox 24:stä, sisäpäätekotelosta OptoBox 4 ja valmiiksi päätetystä Cca-paloluokan FTMSU-sisä-/ulkokaapelista.

Tuotteita kyläverkkoihin