Käyttökohteita sisäverkkoratkaisulle ovat ovat esimerkiksi:

  • Omakotitalot

  • Rivitalot

  • Kerrostalot

  • Toimitilat

  • Kampusalueet

  • Kauppakeskukset

  • Urheiluhallit ja -tilat

  • Terveydenhuoltotilat ja sairaalat

  • Teollisuuslaitokset ja -kiinteistöt

Ratkaisussa on otettu huomioon Viestintäviraston M65 sisäverkkomääräys ja EU:n CPR-rakennustuoteasetuksen paloturvallisuusvaatimukset. 

Kaapelit kiinteistöihin

Kiinteistöihin soveltuvat valokuitukaapelit ovat metallittomia 4 – 192-kuituisia sisä-/ulkokaapeleita, joiden CPR-paloluokitus on Cca, Dca tai Eca. Kaapeleiden kuidut täyttävät yleiskaapeloinnin yksimuotokuiduille asetetut OS2-luokan vaatimukset.

Toimitiloihin ja teollisuuteen saatavilla myös kaapelit OM1-, OM3- ja OM4-monimuotokuiduilla sekä yksimuoto- ja monimuotokuitujen yhdistelmänä.

Aluekaapeli

Aluekaapeliksi suosittelemme FZMSU Cca tai FZ2RMSU Flex Dca -sisä-/ulkokaapeleita. Ne soveltuvat myös nousukaapeliksi, jos kohteessa tarvitaan kerros- tai aluejakamoita. Maahan asennettaessa kaapelit tulee sijoittaa suojaputkeen.

Asuinkiinteistöjen nousukaapelointi

Asuinkiinteistöjen nousukaapelointi toteutetaan yleisimmin vetämällä talo- ja alijakamoista jokaiseen huoneistoon oma 4-kuituinen kaapeli. Tähän soveltuu notkea, kestävä ja helposti kuorittava FTMSU-sisä-/ulkokaapeli. Kaapeli toimitetaan 500 metrin pituuksina helposti käsiteltävillä ja keveillä muovikeloilla. Kaapelia voidaan toimittaa myös valmiiksi huoneistojen kuiturasioihin päätettyinä ja tarkastettuina valmiskaapeleina, jolloin kuitujen päättämistyötä ei tarvitse tehdä huoneistoissa.

Päätekotelo huoneistoon

Pienikokoinen päätekotelo NC-105 FTMSU 4xSMT -kaapelilla on helposti asennettava ja edullinen huoneistojen päättämisratkaisu. FTMSU-kaapeli on saatavilla eri pituuksilla.

Päätekotelo toimitilaan

Toimitiloihin löytyy suuremman kuitukapasiteetin päätekoteloita, kuten esimerkiksi päätekotelo NC-127 12 kuidulle.

Päättämisratkaisut talojakamoihin ja toimitiloihin

Valokaapelit päätetään 19 tuuman telineisiin tai kaappeihin asennettaviin päätepaneeleihin. Nestorin valikoimasta löytyvät päätepaneelit 24, 48 tai 96 kuidun päättämiseen.

Lisätarvikkeet

Nestorilta saatavilla kaikki sisäverkoissa tarvittavat lisätarvikkeet, kuten kytkentäkaapelit, häntäkuidut ja häntäkuitusarjat, valmiskaapelit sekä liitinadapterit. Kaapelit ja kuidut saatavilla OS2-, OM1- ja OM3-kuitutyypeillä tai niiden yhdistelmänä.

Ratkaisuun suositellut tuotteet