Tuulivoimapuistoja rakennetaan nopeaan tahtiin ympäri maailman puhtaamman energian tuottamiseksi. Yhdessä tuulivoimapuistossa voi olla kymmeniä tai jopa yli sata yksittäistä tuulivoimalaa. Tuulivoimaloiden hallinta käy tehokkaasti valokuitukaapeleiden avulla. Valokuitukaapeleiden etu on erityisesti niiden vastustuskyky ulkoisia häiriöitä kohtaan ja tiedonsiirron kapasiteetin riittävyys sekä luotettavuus. 

Ratkaisumme tuulivoimapuistojen hallintaan sisältää kaikki tarvittavat valokuitukaapelit ja valokuitukaapelitarvikkeet. Puiston etähallintajärjestelmä on pieni osa tuulivoimapuiston rakentamisessa, mutta sen toiminnan kannalta äärimmäisen tärkeä. 

Tuulivoimapuiston valokuitukaapelit

Tuulivoimapuistossa metallittoimat valokuitukaapelit asennetaan samaan kaivantoon sähkökaapeleiden kanssa. Vaihtoehtoisesti valokuitukaapeliverkko voidaan toteuttaa myös mikrokanavatekniikalla. Lue lisää mikrokanavatekniikasta! 

Jatkoskaapit tuulivoimaloiden ulkopuolelle

Valokuitukaapelit voidaan viedä suoraan sähköasemalta tuulivoimalaan, mutta kaapelit voidaan myös päättää jatkoskaappiin tuulivoimaloiden ulkopuolelle, josta sitten kaapeli viedään itse tuulivoimalaan. Jatkoskaapissa tehdään nopeasti ja joustavasti erilaiset verkon kytkentämuutokset. 

Päätekotelo tuulivoimalaan 

Tuulivoimalaan asennettavan päätekotelon tulee kestää vaihtelevia sääolosuhteita ja sen kapasiteetin pitää riittää 24 kuidun päättämiseen. 

Päätepaneelit sähköasemille 

Tuulivoimaloista sähköasemille tulevat valokuitukaapelit päätetään päätepaneeleihin, jotka on asennettu kytkentäkaappeihin verkon aktiivilaitteiden kanssa. Paneelit voidaan toimittaa peruskokoonpanoina tai esikalustettuina, jolloin mukana ovat valmiiksi kytketyt liitinadapterit, häntäkuitusarjat ja kuitujatkossuojat. 

Kytkentäkaapit sähköasemille 

Päätepaneelit ja verkon aktiivilaitteet sijoitetaan kytkentäkaappiin. Kytkentäkaappi on varusteltu suurten kuitumäärien päättämiseen ja hallintaan. Sen rakenteessa on myös huomioitu aktiivilaitteiden aiheuttama lämpökuormitus. 

Kytkentäkaapelit tuulivoimapuistoihin 

Kuitukytkennät tuulivoimapuiston sähköasemissa, jatkoskaapeissa ja tuulivoimaloissa hoituvat Nestorin kytkentäkaapeleilla.