Sähköyhtiöiden keskijännitekaapeleita uusitaan nykyisin asentamalla uusia kaapeleita maahan teiden varsille, jolloin kaapelit ovat turvassa myrskytuhoilta. Samalla kaapeleiden yhteyteen asennetaan usein valokaapeli, jonka avulla hoidetaan sähköasemien ja muuntajien väliset ohjaukset ja muu tiedonsiirto. 

Valokuidut soveltuvat tähän tarkoitukseen, koska ne ovat sähköisesti eristeitä, joten sähkökentät ja muut sähköiset häiriöt eivät vaikuta niiden toimintaan. Joissain valokuitukaapeleissa on kuitenkin usein mukana metallia, joten sähkökaapeleiden kanssa samaan kaivantoon asennettaviksi valittujen valokuitukaapeleiden tulee olla metallittomia. 

Valokuitukaapelit

Jos kaapelin rakenteessa on metallia, sähkökenttä voi indusoitua sen metalliosiin. Sähkökaapeleiden yhteyteen kannattaa sijoittaa metallittomia suoraan maahan tai kanavaan vetämällä tai puhaltamalla asennettavia kaapeleita. Valikoimassa myös kaapeleita joustavalla flex-rakenteella. 

Jatkoskotelot

NC-400 -sarjan jatkoskotelot ovat vesitiiviitä ja happoteräksisiä "huppujatkoksia," jotka voi sijoittaa suoraan maahan, kaapelikaivoihin ja jakokaappeihin. Nestor St Closure -jatkoskoteloiden asentamisessa ei tarvitse käyttää kuumakutisteita, vaan kaapeliläpiviennit voidaan tiivistää mekaanisilla Nestor Mech Seal -tiivisteillä, joten niiden asentaminen on nopeaa. 

Päätekotelot

Sähköasemissa ja muuntamoissa valokuitukaapelit päätetään seinälle asennettaviin tiiviisiin päätekoteleoihin. Valikoimassa sopivat kotelot eri kuitumäärille. Sisätiloissa valokuitukaapelit voidaan päättää myös Nestor Panel Plus -päätepaneeliin, joka asennetaan 19”:n laitetelineisiin tai -kaappeihin. 

Muut tuotteet 

Nestorin valikoimasta myös häntäkuidut, liitinadapterit, kytkentäkaapelit sekä muut valokuitukaapeliverkon asennustarvikkeet.