Nestorilaiset – Kunnossapitoinsinööri huolehtii, että tehdas ja työvälineet ovat kunnossa

ke maalisk. 31 15:00:00 2021

Molemmilla tehtaillamme on yhteensä satoja erilaisia koneistoja ja ne koostuvat jopa miljoonista erilaisista koneosista. Tuotekehityksen myötä tuotannon koneen osia rakennetaan, muutetaan ja kehitetään jatkuvasti. Tämän vuoksi kaiken pitää toimia moitteetta ja siksi meillä on kunnossapitotiimi, joka huolehtii näistä asioista. Seuraavana Nestorilaiset-juttusarjassamme haastatteluvuorossa on Oulun tehtaamme kunnossapitoinsinööri ja tiimin esimies Jere Peurasaari.

Milloin aloitit työskentelyn Nestorilla ja millaisia työtehtäviä olet Nestorilla tehnyt?

Valmistuin 2019 koneinsinööriksi OAMK:sta tuotantotekniikan linjalta. Alkuvuodesta 2020 hain Nestorilta paikkaa ja helmikuussa aloitin työt kunnossapitoinsinöörin tehtävässä.

Mitä nykyiseen toimenkuvaasi kuuluu?

Toimin kunnossapitotiimin esimiehenä ja osallistun myös kaikkiin tehtaan kunnossapitotehtäviin muun tiimin kanssa. Vastuullani on pitää huoli oikeanlaisista työvälineistä ja tarvittavista varaosista sekä tietenkin siitä, että koko tiimi voi hoitaa kaikki työtehtävät turvallisesti.

Minkälainen työpaikka Nestor Cables sinun mielestäsi on?

Nestori on hyvä työpaikka! Täällä luotetaan kaikkiin tekijöihin ja oman työn johtaminen on helppoa ja sujuvaa.

Onko korona-aika näkynyt Nestorilla sinun mielestäsi tehtaalta käsin katsottuna?

Kunnossapidon näkökulmasta korona-aika ei ole vaikuttanut tai näkynyt työtehtävissä. Monet työtehtävät hoidetaan pareittain tai porukassa, jolloin suositeltuja turvavälejä on hyvin hankala toteuttaa. Ollaan eletty normaalia työarkea kuitenkin erityiset hygieniaohjeet huomioon ottaen.

Miten sitten vapaa-aikasi kuluu?

Ykkösharrastukseni on musiikki. Soitan kontrabassoa punkabilly-orkesterissa nimeltään Three Star Riot. Tulevaisuudessa on tarkoituksena keikkailla laajemmin. Kesäaikana puuhailen jenkkiautojen parissa. Koirat Turo ja Javier ovat myös vapaa-ajalla mukana touhuissa.

”Jere on hyvin auttavainen ja toimelias työkaveri. Hän on osallistuva esimies ja huolehtii tarkkaan, että kaikki tarvittavat työvälineet löytyvät meiltä ja että hommat hoidetaan turvallisesti. Hänen kunnioituksensa työkavereiden taitoa ja osaamista kohtaan näkyy päivittäin yhteisissä työtehtävissä”, kuvailee työkaverit Jerestä kysyttäessä. Haastattelun aikana Jere itsekin toi ilmi tuon saman kunnioituksensa työkavereiden osaamista kohtaan ja kertoi oppivansa heiltä koko ajan uutta.

Olemme aiemmin esitelleet blogissamme toisen kunnossapitotiimin jäsenen, kunnossapitoasentajan Jukka Heikkisen. Lue hänenkin haastattelunsa ja tutustu myös meihin muihin nestorilaisiin alla olevista linkeistä/blogipostauksista/haastatteluista!

Nestorilaiset – Tuotantojohtaja parantaa jatkuvasti

Nestorilaiset - Työnsuunnittelija (Nestor Optimus & lopputuotevirtaus)

Nestorilaiset, osa VIII - tuotepäällikkö (NesCon ja Nestor Optimus)

Nestorilaiset, osa VII - tehtaalta maailmalle

Nestorilaiset, osa VI - laatu varmistetaan loppumittauksessa

Nestorilaiset, osa V – kunnossapitoasentaja

Nestorilaiset, osa IV - puolivalmisteesta valmiiksi

Nestorilaiset, osa III - valokuidusta puolivalmisteeksi

Nestorilaiset, osa II - eristyslinjan kaapelityöntekijä

Nestorilaiset, osa I - tuotannon raaka-ainevastaava