Olemme edelleen pienentäneet tuotantomme hiilijalanjälkeä!

ke maalisk. 22 09:00:00 2023

Viime vuoden elokuussa blogissamme kerroimme toimintamme vastuullisuudesta. Vastuullisuus on yksi arvoistamme ja avasimme blogijutussa, mitä se meille konkreettisesti tarkoittaa. Kerroimme myös seuraavista tavoitteistamme vastuullisuuden suhteen. Yksi niistä oli edelleen pienentää tuotantomme hiilijalanjälkeä.

Olemme seuranneet tuotantomme hiilijalanjälkeä vuodesta 2019 alkaen ulkopuolisen tahon avustamana. Tuotannon hiilijalanjäljen pienentämiseksi on työskennelty muun muassa lisäämällä uusiutuvan sähkön käyttöä sekä hankkimalla hiilineutraalia kaukolämpöä ja sähkötrukkeja. Hiilijalanjälki on pienentynyt näiden toimien ansiosta vuosina 2019-2022 lähes 75 %. Viimeisin suurin positiivisen muutoksen aiheuttaja on siirtyminen vihreään kaukolämpöön.

Mittaustulokset:

2020: 1024,2 t CO2e vuodessa

2021: 662,1 t CO2e vuodessa

2022: 423 t CO2e vuodessa

2023: 258,3 tCO2 vuodessa

Vuonna 2022 tuotantomme suurin päästölähde oli jätehuolto. Jätehuollon hiilijalanjälkeä voidaan pienentää vähentämällä sekajätteen määrää eli tehostamalla kierrätystä. Toiseksi suurin päästölähde oli vesivoimalla tuotettu sähkö, josta huomioidaan mukaan vain tuotannon arvoketjun päästöjä. Kolmanneksi suurin päästölähde oli diesel, jota käytetään tuotannon trukeissa. Vesihuollon osuus päästöistä oli alle 1 %.

Jatkamme edelleen toimintamme ohjaamista yhä vastuullisempaan suuntaan ja iloitsemme näistä onnistuneista toimenpiteistä!

Alla olevasta blogijutusta voit lukea lisää minkälaisia vastuullisuuteen liittyviä toimia meillä tehdään.

 

Vastuullisuus näkyy kaapelitehtaalla monella tavalla